Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιώργος Σφακιανάκης
Δημοσιογράφος

“Έφυγε” από τη ζωή ο Σπύρος Ζαγοραίος

“Έφυγε” από τη ζωή ο Σπύρος Ζαγοραίος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Μουσική, Σπύρος Ζαγοραίος,

Μία από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου σίγησε για πάντα. Ο Σπύρος Ζαγοραίος “έφυγε” από τη ζωή τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου σε ηλικία 86 ετών, αφήνοντας πίσω του την πλούσια παρακαταθήκη του για τις επόμενες γενιές.

Από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του ήταν: «Προσευχή», «Άναψε το τσιγάρο», «Ένας μάγκας στο Βοτανικό», «Μου λέτε να μην κλαίω», «Στης Λαρίσης το ποτάμι» και «Τα κόκκινα φανάρια», μεταξύ πολλών άλλων.
Ο Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο του Παγκρατίου το 1928.

Σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή της Αττικής.

Παρόλα αυτά, με τη δύναμη της ψυχής του, ξεπέρασε το πρόβλημα και μπήκε δυναμικά στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, ξεχωρίζοντας με τη φωνή του.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 από την Αθήνα και μετά τη Θεσσαλονίκη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγος του Ζωή, δημιουργώντας ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα του λαϊκού τραγουδιού.

Μέχρι και σχεδόν το τέλος της ζωής του συνέχιζε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω Αττικής, όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο “Εντελαμαγκέν”.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, καθώς έπασχε από Πάρκινσον.

Είχε, επίσης, αναφέρει πως δύσκολα τα έβγαζαν πέρα οικονομικά με τη γυναίκα του, καθώς ζούσαν με μία σύνταξη.

Η κηδεία του Σπύρου Ζαγοραίου θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Οκτωβρίου, από το Γ’ Νεκροταφείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο θρυλικός Όζι Όσμπορν δεν βρίσκεται πια στη ζωή

Πέθανε ο θρύλος των Black Sabbath Όζι Όσμπορν σε ηλικία 76 ετών

Πέθανε ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς

Βίκυ Καρνέζη: Μια ανερχόμενη φωνή με κοινωνική ευαισθησία

Η Αζιλία Μπανκς ξεσήκωσε θύελλα: «Είμαι Σιωνίστρια, κανένας μαύρος δεν πρέπει να υποστηρίζει την Παλαιστίνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr