Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΣτΕ καλεί τον Μπακογιάννη να κατεδαφίσει τους δύο ορόφους του ξενοδοχείου της Coco-Mat

Το ΣτΕ καλεί τον Μπακογιάννη να κατεδαφίσει τους δύο ορόφους του ξενοδοχείου της Coco-Mat
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε προθεσμία 3 μηνών στον Δήμο Αθηναίων για να προχωρήσει στην κατεδάφιση των δύο τελευταίων ορόφων και ενός δώματος του ξενοδοχείου της εταιρείας Coco-Mat στου Μακρυγιάννη, που υπερβαίνουν το ανώτατο ύψος των κτιρίων στην περιοχή (33 έναντι 24 μέτρα).

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η απόφαση του ΣτΕ ελήφθη μετά από αίτημα των αρχικά προσφευγόντων πολιτών, καθώς έχουν μεσολαβήσει δυόμισι χρόνια από την απόφαση με την οποία το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ακυρωτέα την οικοδομική άδεια του κτιρίου.

Στην απόφαση του ΣτΕ που εκδόθηκε την Παρασκευή υπενθυμίζεται ότι η οικοδομική άδεια του 2017 και η αναθεώρησή της το 2019 κρίθηκαν παράνομες το 2019 (απόφαση 2102 της Ολομέλειας) καθώς δεν είχε δοθεί άδεια του υπουργείου Πολιτισμού μετά από εισήγηση του ΚΑΣ.

Στην απόφαση ανταποκρίθηκε το υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούλιο του 2020, απορρίπτοντας μετά από εισήγηση του ΚΑΣ τη μελέτη του ξενοδοχείου ως προς το ανώτατο ύψος (33 μέτρα έναντι 24 μέτρα στην περιοχή), αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος που τον Μάρτιο του 2022 θέσπισε νέο προεδρικό διάταγμα για την περιοχή, που επίσης ακολουθούσε το παλαιότερο, ισχύον στην περιοχή ανώτατο ύψος.

Ο Δήμος Αθηναίων αντίθετα όπως, επισημαίνει το ΣτΕ, δεν ανακάλεσε την οικοδομική άδεια του κτιρίου, δεν χαρακτήρισε αυθαίρετους και κατεδαφιστέους τους τελευταίους δύο ορόφους και το δώμα του ξενοδοχείου, ούτε μερίμνησε για την κατεδάφισή τους.

Προχώρησε μόνο σε ανάκληση της αναθεώρησης του 2019, η οποία για το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο «δεν συνιστά συμμόρφωση».

Το ΣτΕ έδωσε σήμερα προθεσμία τριών μηνών στο δήμο Αθηναίων, προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ορίζοντας ότι θα επανεξετάσει το θέμα στις 14 Φεβρουαρίου του 2023.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Συναγερμός» στους Αμπελόκηπους: Εξαφανίστηκε 16χρονη – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέλος σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου: Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας – Ενημέρωση για τη ρύπανση

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr