Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευαγγελισμός: Καρδιοχειρουργός υπαίτιος για τον θάνατο ασθενούς

Ευαγγελισμός: Καρδιοχειρουργός υπαίτιος για τον θάνατο ασθενούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αποκαλύπτει ότι υπαίτιος για τον θάνατο καρδιοπαθούς ασθενούς ήταν ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού. Ο γιατρός, ενώ ο ασθενής χρειαζόταν άμεση επέμβαση, καθυστέρησε την επέμβαση, γιατί ζητούσε και περίμενε “φακελάκι”.

Ο 66χρονος είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό με βαριά καρδιολογική πάθηση και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του Mega οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Σουλτάνα Μαριανού «ο 66χρονος είχε παλαιό έμφραγμα μυοκαρδίου του οπισθίου τοιχώματος της αριστερής κοιλίας, εκτεταμένο πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου προσθίου τοιχώματος αριστερής κοιλίας και κορυφής ηλικίας τριών εβδομάδων, πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου και βαριά στεφανιαία νόσο».

Ο άτυχος άντρας εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 25 Ιουνίου, αλλά παρόλα αυτά μπήκε στο χειρουργείο στις 12 Ιουλίου. Όπως τόνισε o Βασίλης Γιαννακόπουλος, συγγενής του 66χρονου, ο καρδιοχειρουργός απειλούσε ότι αν δεν έπαιρνε το φακελάκι δεν θα τον χειρουργούσε, ενώ έλεγε στον ασθενή ότι αν δεν προχωρήσει η συμφωνία θα του δώσει εξιτήριο. Τα παζάρια διήρκησαν 18 ημέρες, με αποτέλεσμα η υγεία του ασθενούς να επιδεινωθεί και να χάσει τη ζωή του.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο 66χρονος δεν ήταν η μοναδική περίπτωση κατά την οποία ο καρδιοχειρουργός λειτουργούσε κατά αυτόν τον τρόπο. Άλλοι δύο ασθενείς εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια της υπόθεσης και κατήγγειλαν ότι είχε ζητήσει και από αυτούς “φακελάκι”.

Ο ένας μάλιστα που ήταν άνεργος και του το ανέφερε, πήρε την απάντηση ότι «πρέπει να βρεις 1500 ευρώ, γιατί για εμένα δεν με νοιάζει, αλλά πρέπει να πληρώσω το team και δεν πρόκειται να τα βάλω από την τσέπη μου».

Εναντίον του καρδιοχειρουργού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος και έχει αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, αν και έχει παραπεμφθεί από τον Ιούλιο στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης, τέσσερις μήνες μετά ακόμ,η δεν έχει ληφθεί απάντηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Εντατική του «Ευαγγελισμού» η 22χρονη που μαχαίρωσε ο 32χρονος Ιρακινός στην Ερμού

«Ξεσπά» η μητέρα της Μυρτούς της Πάρου: Δριμύ κατηγορώ για την κατάντια των δημόσιων νοσοκομείων

Πέθανε η Μαίρη Χρονοπούλου – Ήταν 90 ετών

Ο Σύψας προειδοποίησε: Το Candida Auris σκοτώνει κόσμο στα νοσοκομεία

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Επειγόντως στον «Ευαγγελισμό» με πνευμονική εμβολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr