Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυάγιο έξω από την Πύλο: Βυθίστηκε στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου

Ναυάγιο έξω από την Πύλο: Βυθίστηκε στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κοντά στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, σε μια τάφρο που ονομάζεται Φρέαρ των Οινουσσών και το μέγιστο βάθος είναι γύρω στα 5.269 μέτρα, βρήκαν τραγικό θάνατο εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Το δουλεμπορικό που βούλιαξε έξω από την Πύλο, βρέθηκε σε εκείνο το σημείο καθώς είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης με κατεύθυνση προς την Ιταλία.

Οι ναυτικοί γνωρίζουν καλά αυτό το μέρος ως το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου ενώ και οι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη τάφρο που είναι νότια των μικρών νησιών που ονομάζονται Μεσσηνιακές Οινούσσες και είναι νοτιοδυτικά της Πύλου.

Οι συντεταγμένες είναι 36°34′N 21°8′E

Όπως διαβάζουμε σε επιστημονικές έρευνες, το «πηγάδι» αυτό βρίσκεται στο σημείο που η Αφρικανική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η λιθόσφαιρα της Ανατολικής Μεσογείου, βυθίζεται κάτω από την Ευρασιατική λιθοσφαιρική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η πλάκα του Αιγαίου, δημιουργώντας το Αιγιακό Τόξο, μία τοξοειδής οροσειρά του νότιου Αιγαίου Πελάγους που βρίσκεται στο νότιο όριο της πλάκας του Αιγαίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποινική δίωξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

Ναυάγιο πλοίου της Frontex ανοιχτά του Καστελλορίζου – Τουλάχιστον δυο τραυματίες

Επιστρέφουν στο Ιράν οι σοροί 84 Ιρανών ναυτών του πολεμικού πλοίου που βυθίστηκε ανοιχτά της Σρι Λάνκα

Η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στο Ιράν – Ονομάζει την εισβολή-κατοχή «ζώνη ασφαλείας»

Αμερικανικό υποβρύχιο βύθισε την ιρανική φρεγάτα IRIS Dena ανοικτά της Σρι Λάνκα – 101 αγνοούμενοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr