Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: “Έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων”

Αμφίπολη: “Έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ο τάφος έχει δεχθεί σαφέστατα ανθρώπινη παρέμβαση, μέχρι εδώ που βρισκόμαστε” δήλωσε η γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την ανασκαφή στην Αμφίπολη, για να επισημάνει ότι “από την αρχή της ενημέρωσης είχαμε πει -κι έχουμε πολλές φορές επαναλάβει- ότι έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων”.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων πώς είναι δυνατόν μετά από τόση πολυτέλεια να έχουμε ένα ευτελές δάπεδο,στον τρίτο θάλαμο και αν τελικά πρόκειται για οριζόντιο τοίχο σφράγισης η κυρία Μενδώνη απάντησε ότι “αποτελεί και για μας υπόθεση εργασίας. Άρα δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσουμε με τα σημερινά δεδομένα”.

Για το μείζον θέμα του ενοίκου του τάφου στην Αμφίπολη υπογράμμισε ότι “το ποιος είναι θαμμένος, δεν μπορούμε να το πούμε πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή και πολύ πιθανόν πριν να ολοκληρωθεί και η μελέτη του μνημείου η οποία μπορεί να κρατήσει κάποια χρόνια. Όμως τις προσδοκίες όλων μας το μνημείο τις έχει ήδη ικανοποιήσει, εξαιτίας της μοναδικότητας του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ως αναπτυξιακός πόρος για τον τόπο. Είναι ένα μοναδικό εύρημα για την επιστήμη της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας, το οποίο θα απασχολήσει, για πολλά χρόνια, τους ειδικούς επιστήμονες”.

Τέλος όσον αφορά την ανάρτηση της αρχαιολόγου κ.Ντ.Κίγκ σχετικά με την ανεύρεση επιγραφών στον περίβολο η κυρία Μενδώνη παρατήρησε ότι “το 2013 , όταν αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο μέρος του περιβόλου, φωτογραφίες του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ανασκαφέας, εντοπίστηκαν τεκτονικά σύμβολα,δηλαδή σημάδια των μαστόρων της εποχής. Πρόκειται για μεμονωμένα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία συνηγορούν στη χρονολόγηση του μνημείου”.

Διαβάστε ακόμη:

Αμφίπολη: Όλα τα νέα εντυπωσιακά στοιχεία της ανασκαφής (φωτο)

Αμφίπολη: Συγκλονιστικό βίντεο από την ανασκαφή του ψηφιδωτού

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr