Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «μάχη» της ξαπλώστρας σε Πάρο και Σέριφο: Αυθαίρετη κατάληψη από επιχειρηματίες – Εισαγγελική παρέμβαση

Η «μάχη» της ξαπλώστρας σε Πάρο και Σέριφο: Αυθαίρετη κατάληψη από επιχειρηματίες – Εισαγγελική παρέμβαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έρευνα για τις καταγγελίες πολιτών, περί αυθαίρετης και παράνομης κατάληψης παραλιών, στην Πάρο από ξαπλώστρες και άλλες εγκαταστάσεις, ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Κάτοικοι (και όχι μόνο) διαμαρτύρονται πως πολλές πλέον παραλίες δεν είναι «ελεύθερες», υπό την έννοια ότι δεν μπορεί κανείς να τις επισκεφθεί χωρίς να πληρώσει υπέρογκα ποσά στους επιχειρηματίες που τις εκμεταλλεύονται.

Στην Πάρο οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται, διότι όπως ισχυρίζονται δεν υπάρχει ελεύθερη παραλία που να μην έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από το Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες καταλαμβάνοντας ολόκληρους κόλπους και παρεμποδίζοντας τους πολίτες, που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

«Είναι μεγάλη χαρά για μας και ικανοποίηση ότι παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

»Κάποιοι είχαν ξεφύγει ως προς την κατάληψη χώρων στην παραλία /είχαμε κάνει έλεγχο με τη δημοτική μας Αστυνομία, είχε κάνει έλεγχο και η ελληνική Αστυνομία και η επιτροπή του δήμου τα είχαμε στείλει στην κτηματική εταιρεία του Δημοσίου ως ορίζει η νομοθεσία» είπε ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη έγινε, ύστερα από τα δημοσιεύματα που αφορούσαν στην κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο και στην λειτουργία καταστήματος που έχει σφραγιστεί στη Σέριφο.

Στην παραγγελία της προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου αναφορικά με την Σέριφο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά τη διερεύνηση των καταγγελιών.

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων» επισημαίνει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Ο Δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης στις 26/7 σφράγισε επιχείρηση beach bar, η οποία όπως ισχυρίζεται παραβίασε τη σφράγιση και επαναλειτούργησε την ίδια μέρα.

«Μια επιχείρηση η οποία είναι πλήρως παράνομη, δεν σέβεται τους νόμους, δεν σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, δεν σέβεται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και προτιμά να εφαρμόζει το νόμο της άγριας Δύσης.

»Χαίρομαι που επιτέλους ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και η νομιμότητα» σημειώνει.

Υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών, κάτοικοι της Πάρου δημιούργησαν την «Κίνηση Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες».

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr