Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

RND: Και πάλι χάος και καταστροφές στην Ελλάδα

RND: Και πάλι χάος και καταστροφές στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, πολλές περιοχές της Ελλάδας πλήττονται τώρα ξανά από την καταιγίδα Elias.

«Μία ακόμη σφοδρή καταιγίδα με έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσε χάος και καταστροφές στην Ελλάδα», δημοσιεύει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND).

Στην Εύβοια, επισημαίνει το δημοσίευμα, «η βροχή έριξε τόση κόκκινη λάσπη στη θάλασσα που ο κόλπος βάφτηκε κόκκινος, όπως δείχνουν οι εικόνες στα ελληνικά ΜΜΕ.

»Στο χωριό Μαντούδι, στα βορειοανατολικά του νησιού, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στους επάνω ορόφους των σπιτιών τους, επειδή το νερό πλημμύρισε τους δρόμους φτάνοντας περίπου το ένα μέτρο.

»Στο βόρειο τμήμα του νησιού, ένα ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε. Δύο άνθρωποι αγνοούνται, ανέφερε η ERTnews επικαλούμενη στοιχεία της αστυνομίας.

»Έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. […] Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με την αιτία του δυστυχήματος».

Η Λάρισα και τμήματα των πρόποδων του Πηλίου «επλήγησαν και πάλι από τις καταιγίδες, με την κατάσταση στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα τεταμένη. […] Το Σωτήριο, ένα χωριό κοντά στη Λάρισα, εκκενώθηκε προληπτικά», δημοσιεύει το γερμανικό δίκτυο.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες πλημμύρισε και ο Βόλος. […] Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (27 Σεπτεμβρίου) υπήρχαν ήδη ποσότητες βροχόπτωσης περίπου 113 λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ στη συνέχεια η βροχή εξακολούθησε να πέφτει σχεδόν αδιάλειπτα. […] Πολλοί άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύτηκε.

»Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους επειδή οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους που μετέφεραν πέτρες, κλαδιά, σκουπίδια, κάδους απορριμμάτων, ακόμη και αυτοκίνητα προς τη θάλασσα».

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr