Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Ψυχρή εισβολή με χιόνια από την Κυριακή – Πού θα το στρώσει στην Αττική

Καιρός: Ψυχρή εισβολή με χιόνια από την Κυριακή – Πού θα το στρώσει στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Καιρός, Χιόνι, Χιόνια,

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια ακόμα και στην Αττική.

Η ψυχρή εισβολή θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη και περιμένουμε χιόνια στα ανατολικά και τα νότια τμήματα, ενώ στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα καταγραφεί ψύχος, όχι όμως έντονα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει 7-8 βαθμούς.

Όσον αφορά στην Αττική, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τη Δευτέρα θα πέσουν χιόνια στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα από την περιοχή της Κηφισιάς και πάνω, που θα είναι πυκνές το βράδυ της Δευτέρας και το ξημέρωμα της Τρίτης.

Πιθανές χιονοστρώσεις αναμένονται σε Διόνυσο, Εκάλη, Ροδόπολη, Δροσιά, Πεντέλη, Ντράφι, Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο και γύρω περιοχές.

«Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας να πέσουν χιόνια» τόνισε ο κ. Καλλιάνος και επισήμανε ότι Δευτέρα και Τρίτη θα είναι οι «πιο ψυχρές ημέρες».

Κολυδάς: Ο χιονιάς θα έρθει σε δύο κύματα

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ο χιονιάς θα έρθει σε δύο κύματα, ένα ασθενές την Κυριακή και το άλλο από το απόγευμα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια και οι θυελλώδεις βοριάδες.

Συγκεκριμένα για την Αθήνα, η θερμοκρασία, από τους 16 βαθμούς το Σάββατο, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, αναμένεται να πέσει γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κολυδάς, στην Αττική η κατάσταση δεν έχει πλήρως ξεκαθαρίσει, όμως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε χιόνι και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Μαρουσάκης: Φωτοβολίδα ψύχους και χιονιού

Για φωτοβολίδα ψύχους και χιονιού προ των πυλών κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνοντας πως «με τον Ιανουάριο να προσπαθεί στο τελείωμά του και παρά τα έντονα σκαμπανεβάσματά του να μας αποδείξει ότι είναι μήνας του χειμώνα, θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, φέρνοντάς μας για άλλη μια φορά έναν χιονιά εξπρές που τοπικά όμως θα εμφανίζει κι ένταση, κάτι σαν φωτοβολίδα δηλαδή»

Χιόνια και στην Αττική

Χιόνια θα δούμε και στο νομό Αττικής, συμφωνεί και ο κ. Μαρουσάκης και συγκεκριμένα, στη γύρω ορεινή ημιορεινή ζώνη αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα προς τα βόρεια τμήματα με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 300 – 400 περίπου μέτρα και πάνω για τα βόρεια πάντα τμήματα.

Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις ίσως παρατηρηθούν γενικότερα στο νομό ιδιαίτερα τις βραδινές και πρωινές ώρες όπου θα γενικεύεται η ψυχρή μεταφορά, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr