Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινητοποιήσεις αγροτών: Με τα τρακτέρ στη Λάρισα και τα Τέμπη την Κυριακή

Κινητοποιήσεις αγροτών: Με τα τρακτέρ στη Λάρισα και τα Τέμπη την Κυριακή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα, με συγκεντρώσεις σε κομβικά σημεία και με μπλόκα στις εθνικές οδούς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αγρότες της Θεσσαλίας αναμένεται να δώσουν ηχηρό αγωνιστικό «παρών» στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Κυριακή, στην οποία θα μεταβούν με τα τρακτέρ τους.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ προς τον κόμβο των Τεμπών.

Η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, δεν είναι η μόνη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Αντίστοιχες αγροτικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στη Θέρμη, στην Χαλκηδόνα και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, στη διασταύρωση για Κιλκίς.

Επίσης, συγκέντρωση θα γίνει και στη Λακωνία, στον κόμβο Δαφνίου – Κροκεών, στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Στην Ημαθία, οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας την προσεχή Δευτέρα, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που έλαβε η γενική τους συνέλευση.

Ήδη, από την περασμένη Τετάρτη, οι αγρότες έχουν στήσει «μπλόκο στον Πλατύκαμπο, όπου και παραμένουν με τα τρακτέρ τους.

Παράλληλα, αγρότες από τις περιοχές του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και της Φαλάνης ενισχύουν με τα τρακτέρ τους το αγροτικό μπλόκο στον Πλατύκαμπο και πλέον στον κόμβο της Καρδίτσας του αυτοκινητόδρομου Ε65 βρίσκονται περισσότερα από 400 τρακτέρ.

Τονίζεται επίσης, ότι στη Θεσσαλία οι αγρότες αγωνιούν να επιβιώσουν μετά την ολική καταστροφή που έζησαν στις πλημμύρες του φθινοπώρου, ενώ αρκετοί από αυτούς ακόμα δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις.

Τα αιτήματα των αγροτών

Στα αιτήματα των αγροτών πρώτο κατατάσσεται η πλήρης αναθεώρηση της ΚΑΠ σε πραγματική παραγωγική κατεύθυνση, η ανασύσταση και ορθολογική τεκμηριωμένη χρέωση ΕΛΓΑ ανά καλλιέργεια, ζωικό είδος και συχνότητα καταβολής αποζημιώσεων, η αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, η κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα όπως και η μείωση του κόστους παραγωγής, δημοπρατήριο εμπορευμάτων σε επίπεδο περιφέρειας, έλεγχος στο περιθώριο κέρδους – σύμφωνα με τον εθνικό κατάλογο – σε εταιρείες σποροπαραγωγικού υλικού, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε εισαγωγή φορτίου, πανελλαδική ένταξη των καλιεργήσιμων εκτάσεων με αραβόσιτο στο πρόγραμμα απονιτροποίησης, αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία και όχι με τη μορφή επιδόματος και διευκόλυνση μέσω δηλώσεων ΟΣΔΕ ανταλλαγής αγροτεμαχίων μεταξύ παραγωγών, με σκοπό την αύξηση μεγέθους αυτών και την επίτευξη μείωσης κόστους παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Καταγγελία κτηνοτρόφων: Γέμισε η ελληνική αγορά με ρουμάνικα αρνιά ενόψει Πάσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr