Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σκοτεινή επταετία 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών»

«Σκοτεινή επταετία 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, εγκαινιάζει έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος (Λεωφόρος Αμαλίας 14), την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00.

Ο επισκέπτης της έκθεσης, ενήλικας ή μαθητής, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο της περιήγησής του στην έκθεση, παρακολουθώντας την πορεία των γεγονότων μέσα από τη χρονολογική παράταξη των τεκμηρίων, αλλά και πραγματοποιώντας τη δική του έρευνα και αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο αρχειακό υλικό που είναι διαθέσιμο σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις εργασίας.

Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια αναδεικνύουν πτυχές της σκοτεινής επταετίας, με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Παράλληλα, η έκθεση εστιάζει στην οργανωμένη αντίσταση στο εσωτερικό και την διεθνή στήριξη του αντιδικτατορικού αγώνα στο εξωτερικό.

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τάσο Γιαννίτση προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας – Για «αυτογκόλ» μιλάει το Μαξίμου

Κάλεσμα Παππά σε ΠΑΣΟΚ: Να δείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να ψηφίσει ΠτΔ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποψήφιος για πρόεδρος της Βουλής

Ο Μητσοτάκης έριξε «πόρτα» σε Βενιζέλο και Σακελλαροπούλου – Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr