Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπόθεση Ρωμανός: Για ό,τι πάθει ο γιος μου υπεύθυνος ο Αθανασίου

Υπόθεση Ρωμανός: Για ό,τι πάθει ο γιος μου υπεύθυνος ο Αθανασίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στο γιο μου είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης». Έτσι συνόψισε την κατάσταση για το γιο του ο Γ. Ρωμανός που συνεχίζει την απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν του χορηγείται φοιτητική άδεια να παρακολουθήσει μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας που πέρασε μέσα από τις φυλακές Αυλώνα.

Ο Γιώργος Ρωμανός, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, διάβασε ένα κείμενο στήριξης του γιου του και του αγώνα που δίνει.

«Ο γιος μου δεν στηρίχτηκε στις εντολές κανενός συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο υπουργός κ. Αθανασίου και η κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και θα είναι οι μόνοι υπαίτιοι γι’ αυτό που θα συμβεί από εδώ και πέρα. Στην περίπτωση του γιου μου το δικαίωμά του να σπουδάσει καταπατείται βάναυσα. Η ζωή του παιδιού μου είναι σε μεγάλο κίνδυνο. Δεν παρακαλώ για κάτι. Ο γιος μου υποστηρίζει τα πιστεύω του και τις επιλογές του», είπε ο Γιώργος Ρωμανός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι γονείς Μιχαηλίδη – Μπουρζούκου

Κάνοντας λόγο για «πολιτικούς κρατούμενους» ο πατέρας και του έτερου απεργού πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη απηύθυνε έκκληση να «κάνουν το ελάχιστο που πρέπει» και να τους αφήσουν «να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση»

«Κάνω έκκληση, ως πατέρας, πριν είναι πολύ αργά, στους κυβερνήτες που επηρεάζουν και κατευθύνουν τις αποφάσεις των επί μέρους εξουσιών να κάνουν το ελάχιστο που πρέπει, να αφήσουν το Νίκο Ρωμανό, τον Γιάννη Μιχαηλίδη και τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση» ανέφερε, ενώ η μητέρα του σημείωσε: «Δεν έχει δοθεί ούτε άδεια να φοιτήσουν σε ΙΕΚ που δημιουργήθηκαν μέσα στις φυλακές τον περασμένο Σεπτέμβριο. Απορρίφθηκε το αίτημα λόγω πειθαρχικής ποινής»

«Δεν υπάρχει Δημοκρατία πουθενά», δήλωσε από τη μεριά του, ο πατέρας του Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκου. «ένας νέος που δεν έχει μπροστά του, σαν οδηγό την ουτοπία, δεν πάει πουθενά», σημείωσε.

Αρνούνται αναγκαστική σίτιση

Η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου σε ενημέρωση που παρείχε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας, ανέφερε ότι οι απεργοί πείνας εχουν αρνηθεί ρητά κάθε ενδοφλέβια αναπλήρωση θερμίδων τροφής και αρνούνται την αναγκαστική σίτιση.

Καθηγητής Ρωμανού στις φυλακές: Ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει

Ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του σχολείου των φυλακών Αυλώνα, όπου φοίτησε ο Ρωμανός και εν συνεχεία πέτυχε την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Αθηνών, χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει με τον Νίκο Ρωμανό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, διοχετεύονται σε λίγους και εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη

Φαραντούρης: Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας

Γάμος ομόφυλων: Καταψηφίζει και ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Στέφανος Κασσελάκης σε Μητσοτάκη για Μπέο: «Από το πρωί περιμένω, κ. Μητσοτάκη. Την ευθεία καταδίκη του “καταλληλότερου” γαλάζιου δημάρχου στο να χαστουκίζει, να καταβρέχει και να τραμπουκίζει τους πολίτες του»

Ιράκ: Τουλάχιστον 400 κρατούμενες του Ισλαμικού Κράτους κάνουν απεργία πείνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr