Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφικτυονία Αρχαίων Δήμων για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αμφικτυονία Αρχαίων Δήμων για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ίδρυση Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων της χώρας με έδρα το Μαραθώνα και πρώτο στόχο τη διεκδίκηση της επιστροφής των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής των Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων της ΚΕΔΕ Ηλίας Ψηνάκης και ο αδελφός της Μελίνας Μερκούρη, Σπύρος Μερκούρης.

«Η σκέψη για την ανάληψη πρωτοβουλίας από την Αυτοδιοίκηση για την επιστροφή των Γλυπτών, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ξεκίνησε με συζήτηση με τον συνάδελφό μου Ηλία Ψηνάκη. Ως ΚΕΔΕ πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία, διότι πιστεύουμε ότι η Ένωση δεν μπορεί να είναι μόνο συνδικαλιστικός φορέας, αλλά και φορέας ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού και της ιστορίας της χώρας μας».

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης η πρωτοβουλία αυτή ξεκινάει με τη δημιουργία της Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων, με έδρα το Μαραθώνα, για την ιστορική ακρίβεια των οποίων θα ζητηθεί η συνδρομή των υπουργείων Πολιτισμού, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Ακαδημίας Αθηνών. Σκοπός της Αμφικτυονίας, τόνισε ο κ. Ψηνάκης, είναι η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με πρώτο στόχο την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα. Επίσης στους σκοπούς της είναι και η στήριξη του τουρισμού και ήδη έχουν γίνει συσκέψεις και σύντομα θα ανακοινωθεί μαζί με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη Μνημόνιο Συνεργασίας για την στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο Σπύρος Μερκούρης, χαιρέτησε την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει η πρωτοβουλία αυτή να κινητοποιήσει και τις 19 επιτροπές που είχαν συσταθεί σε διεθνές επίπεδο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Διπλό «όχι» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα από Σούνακ και Στάρμερ

Μητσοτάκης για Σούνακ: «Δεν θα μπλέξουμε σε εσωτερικά πολιτικά» της Βρετανίας

Ρίσι Σούνακ: Νέα προσβολή σε Μητσοτάκη – Η απάντηση Μαξίμου

Γεραπετρίτης: To αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα προκύπτει από το δίκαιο και την ιστορία

Βρετανία – Εργατικοί: «Αξιολύπητη» η στάση Σούνακ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr