Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία οι εθνικιστές ομολογούν ότι πράκτορες Βλάχοι δημιούργησαν τον «αλβανικό εθνικισμό»

Στην Αλβανία οι εθνικιστές ομολογούν ότι πράκτορες Βλάχοι δημιούργησαν τον «αλβανικό εθνικισμό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι εθνικιστές Αλβανοί, στη στρατευμένη τους προσπάθεια να δυσφημίσουν τους Έλληνες, άθελά τους ομολογούν και παραδέχονται ότι ήταν οι Βλάχοι της Αλβανίας που πρωτοστατούσαν κατά τον 19ο και αρχές 20ου αιώνα στον «αλβανικό εθνικισμό» και τον διχασμό μεταξύ Ελλήνων κι Αλβανών.

Πράγματι, ο λεγόμενος «αλβανικός εθνικισμός», όπως και το αλβανικό αλφάβητο, είναι δημιούργημα εκείνων των λατινόφωνων Βλάχων της Βόρειας Ηπείρου που επέλεξαν να μην ενσωματωθούν στο ελληνικό έθνος αλλά στο -ανύπαρκτο μέχρι τότε- «αλβανικό».

Και όπως η αλήθεια πάντα «ξεφεύγει» στους ψεύτες, εκείνοι οι «Βλάχοι-Αλβανοί εθνικιστές» έμμεσα το παραδέχονται ότι καθοδηγούνταν από Ιταλία και Ρουμανία.

Ιταλία και Ρουμανία με τους πράκτορές τους προσπαθούν να πείσουν τους Βλάχους ότι δεν είναι Έλληνες και παράλληλα υποστήριζαν σφόδρα τη δημιουργία «αλβανικού εθνικισμού».

Για δεύτερη φορά το Σάββατο 10/2 – μετά το προ ημερών σχετικό δημοσίευμα της επίσης φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας shqiptarja.com, που αναδημοσίευσε αποκόμματα της εφημερίδας Κoha του 1915 για «τις σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες αντάρτες στην Κορυτσά το 1914», η φιλοκυβερνητική Τέμα στην έντυπη και τη διαδικτυακή της μορφή, δημοσίευσε εκτενές άρθρο, επίσης του Vepror Hasani, με τίτλο «Σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες στην Κορυτσά το 1914.

»Σκότωσαν τον ιερέα Λάμπρο Μπαλαμάτση με ξιφολόγχες, την ίδια ημέρα οι αντάρες σκότωσαν και τον αδερφό του Σωτήρη».

Όπως ισχυρίζεται ο αρθρογράφος, εκτός από τους ανωτέρω δύο, «φονεύθηκαν και οι Βασίλης Ταλαμπάκου, Βαγγέλης Μπαλαγιάνα και Βασίλης Φάτσα.

»Τους σκότωσαν διότι αντιτίθεντο στους Έλληνες κληρικούς και διότι πάλευαν για την εκμάθηση και τη διάδοση της αλβανικής γλώσσας.

»Στις 20 Μαρτίου 1914, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, ή στις 2 Απριλίου σύμφωνα με το νέο, είχε ξεσπάσει στην Κορυτσά η αποκαλούμενη “Βορειοηπειρωτική Επανάσταση”.

»Οι Έλληνες αντάρτες σκότωσαν όσους ήταν αντίθετοι και έσφαζαν ανελέητα στους δρόμους της Κορυτσάς γυναίκες και παιδιά.

»Οι αντάρτες ήρθαν στο σπίτι του Λάμπρου Μπαλαμάτση στις 23 Μαρτίου, ή στις 5 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο.

»Με τον Μπαλαμάτση είχαν “παλιούς λογαριασμούς” για τους οποίους, τους είχε ενημερώσει η Μητρόπολη κι ο Δεσπότης.

»Το 1883 ο Μπαλάμάτσης είχε ανοίξει στην Κορυτσά “ρουμανικό σχολείο” για τα παιδιά των Βλάχων, όπου γίνονταν κρυφά και μαθήματα στην αλβανική.

»Το 1887, όταν άνοιξε το πρώτο αλβανικό σχολείο στην Κορυτσά, ο Μπαλαμάτσης έστειλε τους μισούς μαθητές του σχολείου του στο αλβανικό σχολείο.

»Ο Έλληνας δεσπότης της Κορυτσάς, που ενημερώθηκε για τις πράξεις του, άφρισε από το κακό του.

»Το 1895 ο Μπαλαμάτσης πήγε στη Ρουμανία για να βοηθήσει για το αλβανικό ζήτημα (sic).

»Το 1912, όταν οι Έλληνες μπήκαν στην Κορυτσά, η ζωή του Μπαλαμάτση κινδύνευσε, αλλά τον πήραν υπό την προστασία τους οι κάτοικοι της γειτονιάς του.

»Το 1914 όμως, οι Έλληνες αντάρτες τον εκτέλεσαν μαζί με άλλους, του έκλεψαν ό,τι βρήκαν στο σπίτι του κι άφησαν εκεί μια φωτογραφία του Δεσπότη της Κορυτσάς Φώτιου, τον οποίον είχαν σκοτώσει Αλβανοί πατριώτες (sic) το 1906».

Καταλάβατε τι συνέβαινε; Μισέλληνες πράκτορες, Βλάχοι στην καταγωγή, εξυπηρετούσαν τα ανθελληνικά συμφέροντα Ρουμάνων και Ιταλών εκείνη την εποχή για «σαλαμοποίηση» και «ακρωτηριασμό» του έθνους των Ελλήνων, αποσπώντας από την ελληνικότητα πληθυσμούς.

Και σύγχρονοι Αλβανοί εθνικιστές, για να συντηρούν το μίσος κατά της Ελλάδας, εμφανίζουν ως κάποια εγκλήματα πολέμου και δήθεν σφαγές την καταδίωξη των προδοτών, των πρακτόρων του εχθρού, από τα ένοπλα σώματα των Ελλήνων παραστρατιωτικών που συγκροτήθηκαν για να υπερασπιστούν την ελληνικότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr