Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι να τρώτε πριν τον ύπνο για να χάσετε κιλά

Τι να τρώτε πριν τον ύπνο για να χάσετε κιλά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δίαιτα, Έρευνα,

Το φαγητό λίγο πριν κοιμηθείτε μπορεί να είναι δελεαστικό πρέπει όμως να εξετάσετε δύο πράγματα, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα.

Πρώτον το γεγονός ότι το τσιμπολόγημα λίγο πριν τον ύπνο όντως οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους και δεύτερον ότι ο ύπνος με γεμάτο το στομάχι δεν επιτρέπει στο σώμα να ξεκουραστεί όσο πρέπει με αποτέλεσμα η επόμενη μέρα να είναι δύσκολη.

Επίσης το φαγητό αργά τη νύχτα έχει συνδεθεί με το στρες το οποίο οδηγεί σε υπερκατανάλωση φαγητών υψηλών σε περιεκτικότητα λιπαρών.

Από την άλλη, όπως αναφέρει το baby.gr, το να προσπαθείτε να κοιμηθείτε ενώ το στομάχι σας γουργουρίζει, δεν μοιάζει με λύση.

Η ποιότητα του ύπνου σας δεν θα είναι καλή, θα αισθάνεστε κουρασμένοι και το πιθανότερο είναι ότι το πρωί θα πεινάτε. Η λύση είναι να πηγαίνετε για ύπνο αφού πρώτα έχετε καταναλώσει σνακ με λίγες θερμίδες. Η διατροφολόγος από τη Φιλαδέλφεια Janet Brill και συγγραφέας του βιβλίου Blood Pressure Down, προτείνει τα παρακάτω.

Τυρί χαμηλό σε λιπαρά

Μπορεί να είναι επεξεργασμένο αλλά μια μερίδα αυτού του σνακ είναι πλούσιο σε πρωτείνες και προσφέρει κορεσμό με λίγες θερμίδες. Το τυρί περιέχει επίσης το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο βοηθάει στον ύπνο.

Ένα μπολ με δημητριακά

Όχι όμως εκείνα με γλυκαντικές ουσίες και ζάχαρη, η οποία πριν τον ύπνο μπορεί να σας δημιουργήσει υπερένταση. Μιλάμε για δημητριακά ολικής αλέσεως (σκεφτείτε το πλιγούρι βρώμης ή πίτουρο καλαμποκιού ή νιφάδες) τα οποία χωνεύονται εύκολα και έχουν μόλις 200 θερμίδες ανά μπολ ή και λιγότερο. Συνοδέψτε τα με λίγο γάλα για επιπλέον τρυπτοφάνη και πρωτεΐνη.

Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά

Με μόλις 100-150 θερμίδες, μπορείτε να πάρετε τις πλούσιες θρεπτικές αξίες της ουσίας τρυπτοφάνης καθώς και ικανοποιητική πρωτεΐνη. Το γιαούρτι μπορεί επίσης να βοηθήσει το στομάχι σας να συνέλθει και είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνήσετε με καούρα ή δυσπεψία.

Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή ποσότητα πρωτεΐνη. Τρεις φέτες γαλοπούλας βραστής δεν θα έχουν περισσότερες από 100 θερμίδες.

Μήλο με μια κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η πρωτεΐνη στο φυστίκι επίσης ή στο βούτυρο αμυγδάλου σας δίνει το αίσθημα κορεσμού χωρίς να βαραίνει το στομάχι.

Καρότα

Σούπερ θρεπτικά και υγιεινά! Ένα μεσαίο καρότο μάλιστα έχει μόλις 10 θερμίδες!

Μπανάνα

Οι μπανάνες όχι μόνο χορταίνουν αλλά είναι το τέλειο βραδινό γεύμα ειδικά εάν έχετε ήδη καθαρίσει την κουζίνα σας. Δεν θα αφήσει τίποτα πίσω της για να πλύνετε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Κλινική Βuchinger: Η διαλειμματική νηστεία ως τρόπος ζωής

Έρευνα: Δυο στους τρεις Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό δεν επιθυμούν να επιστρέψουν

Έρευνα: Eμβολιασμένοι που κολλάνε Όμικρον δεν μπορούν να μολυνθούν με Δέλτα

Πώς η υγρασία επηρεάζει τη μετάδοση του κορωνοϊού στον αέρα

Κορωνοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν από διαβήτη – Τι αποκαλύπτει έρευνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr