Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλιματική Αλλαγή: Εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα πεθάνουν από τη ζέστη – Και η Αθήνα στο… λιοπύρι του θανάτου

Κλιματική Αλλαγή: Εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα πεθάνουν από τη ζέστη – Και η Αθήνα στο… λιοπύρι του θανάτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νέα μελέτη καταδεικνύει τον θανάσιμο κίνδυνο που εγκυμονεί η κλιματική αλλαγή για την Ευρώπη, προβλέποντας ότι μέχρι το τέλος του αιώνα εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους λόγω της υπερβολικής ζέστης.

Ερευνητές από το London School of Hygiene & Tropical Medicine εκτιμούν ότι 5,8 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα πεθάνουν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών στο διάστημα μεταξύ 2015 και 2099.

Ωστόσο, η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες άλλων φαινομένων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως πυρκαγιές και τροπικές καταιγίδες, κάτι που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Pierre Masselot, υπογράμμισε στη Daily Mail τη σημασία της άμεσης δράσης.

«Τα ευρήματά μας αναδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή τόσο μέσω μέτρων μετριασμού, όσο και με προσαρμογές για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζέστης», τόνισε.

Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης πως κάποιοι θεωρούν –λανθασμένα– ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μειώσει τους θανάτους από το κρύο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει «ευεργετικές» επιπτώσεις.

Σύμφωνα με αυτήν την υπόθεση, ενώ η ζέστη θα προκαλέσει ορισμένους θανάτους, ταυτόχρονα θα μειώσει τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται στο κρύο, οδηγώντας σε «καθαρή μείωση» των θανάτων που συνδέονται με τη θερμοκρασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ μίλησε με τους «αδύναμους» Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ για την Ουκρανία

Επιστημονική επανάσταση: Νέα γονιδιακή θεραπεία εξαφανίζει επιθετικές μορφές λευχαιμίας

Έκτακτη σύσκεψη των «προθύμων» μετά την «κατσάδα» Τραμπ σε Ζελένσκι

Ήπιες καιρικές συνθήκες φέρνει ο «Ωμέγα Εμποδιστής» – Η πρώτη εικόνα για τα Χριστούγεννα

Euroleague: Αναβλήθηκε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ λόγω της κακοκαιρίας – Πότε θα γίνει ο αγώνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr