Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Blue Monday: Η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ψυχολογία,

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, κάθε τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, είναι η χειρότερη και η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου, αν είχατε κάποια απορία σχετικά με την κακή πιθανή σας διάθεση όταν σηκωθήκατε από το κρεβάτι.

Η μέρα αυτή προήλθε από τον ψυχολόγο Dr Cliff Arnall, ο οποίος το 2005 έφτιαξε μία εξίσωση στην προσπάθειά του να βρει την χειρότερη μέρα του χρόνου.

Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκέμβρη και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου μετά τα Χριστούγεννα και βρήκε πως η μέρα αυτή είναι η 18η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα σήμερα είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο συνειδητοποιούν πόσο εκτός στόχων και προγράμματος είναι και νιώθουν μία βαθιά μελαγχολία.

Τον Dr. Cliff ήρθαν να υποστηρίξουν και άλλοι επιστήμονες. Η διατροφολόγος Alison Clark υποστηρίζει πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και τη σκληρή πραγματικότητα μετά τη χαλάρωση των εορτών. Η βρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν πως ο τύπος δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπορεί να λειτουργήσει η σχέση ενός εσωστρεφούς με έναν εξωστρεφή;

DW: Πόλεμοι και σεισμοί – Γιατί και η συμπόνια εξαντλείται

Ιταλία: Επίδομα για ψυχολογική θεραπεία λόγω πανδημίας κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Παράταση και χαλάρωση των μέτρων; – Είναι να τρελαίνεσαι

Η Μπεκατώρου ζούσε σε κλίμα απειλής – Τι αποκαλύπτουν η ψυχοθεραπεύτριά της και η αθλητική ψυχολόγος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr