Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Βαρβάρα Ρόζα
Ανεξάρτητη Αρθρογράφος

“Πότε θα παντρευτείς εσύ μάτια μου;” – Στιγμές “ροκ” σε οικογενειακό τραπέζι

“Πότε θα παντρευτείς εσύ μάτια μου;” – Στιγμές “ροκ” σε οικογενειακό τραπέζι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαρβάρα Ρόζα, Γάμος, Έρωτας,

Μία από τις ωραιότερες στιγμές της οικογενειακής ζωής, είναι αυτές οι συγκεντρώσεις, όπου μαζεύεται όλο το σόι γύρω από το τραπέζι για να φάει και να πιει!! Για κάποιους λοιπόν, η εμπειρία αυτή είναι ό,τι καλύτερο! Για κάποιους άλλους όμως, είναι ο φόβος και ο τρόμος!

Διότι, εσάς που έχετε στρώσει τη ζωή σας, σε όλους του τομείς, δε σας μέλει και πολύ τι μπορεί να επακολουθήσει σε αυτό το οικογενειακό γεύμα.

Πάντα όμως φίλοι μου, υπάρχει το λεγόμενο “μαύρο πρόβατο” της οικογένειας! Όσοι λοιπόν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, σε κάθε τέτοια μάζωξη, τους λούζει κρύος ιδρώτας.

Σε κάθε οικογένεια υπάρχει πάντα ο “Επαναστάτης”. Είναι το άτομο το οποίο με λίγα λόγια κάνει τη ζωή του… Είναι αυτό που δεν ακολουθεί την πορεία της ζωής κατά γράμμα, αλλά με βάση τις δικές του επιθυμίες και τα “θέλω” του.

Το ατίθασο αυτό πνεύμα της οικογένειας έχει την καριέρα του, εργάζεται σκληρά και πολλές ώρες και φυσικά είναι ανύπαντρο!.

Διαφέρει από το σύνολο και ξεχωρίζει… Έχει άλλες απόψεις και ιδέες που ασφαλώς διαφέρουν από τις απόψεις πολλών μέσα στην οικογένεια!!

Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν, όλοι, σε αυτές τις περιβόητες μαζώξεις, ασχολούνται μαζί του!!

Κάντε εικόνα τώρα μια τέτοια οικογενειακή συγκέντρωση, στην οποία κυκλοφορεί ένας τέτοιος επαναστάτης…

Δράμα! Δράμα του Δράμαλη!

Ας βάλουμε λίγο τον εαυτό μας στη θέση του:

Από τη μια είναι όλο το σόι παντρεμένο, βολεμένο, με παιδιά, σκυλιά, γατιά και όλο το “πρέπον” πακέτο που απαιτεί η οικογενειακή παράδοση, και από την άλλη είσαι εσύ το “έρημο μαύρο προβατάκι” μόνο του με τον εαυτό του!!

Γνωρίζεις πολύ καλά πως σε αυτό το τραπέζι, οι συζητησούλες για τους βαθμούς που έφερε το ανιψάκι, η αναφορά στα ρευματικά της γιαγιάς και τις νέες κουρτίνες στην κουζίνα, δεν είναι παρά η απατηλή ηρεμία πριν τη καταιγίδα!

Είναι προθέρμανση πριν το ξύλο στο ρινγκ… στάχτη στα μάτια πριν την επίθεση και το καταιγισμό κρίσεων και επικρίσεων.

Φτάνει λοιπόν, η κρίσιμη στιγμή της ερώτησης που κρέμεται από τα χείλη της θείας (συνήθως αδερφή μητέρας)! Η ερώτηση αυτή μπορεί να πάρει διάφορες μορφές…

Έμμεση ερώτηση μέσω επιθυμίας για το πότε θα δούμε από σένα ανηψάκι;

Ή ερώτηση από “ενδιαφέρον”, τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή; Ωστόσο, η βασική ουσία της ερώτησης είναι: “πότε θα παντρευτείς εσύ τέλοσπάντων;”

Και εκεί λοιπόν φίλοι μου το ΣΟΚ! Όλα τα φώτα πέφτουν πάνω σου! Εντάξει, πάντα ήθελες να ξεχωρίζεις και να είσαι το επίκεντρο, όμως δεν το εννοούσες και ακριβώς έτσι… Να προσέχεις τι εύχεσαι μήπως βγει αληθινό, δε λένε; Εεε βγήκε!!

Εκεί είναι που ξεκινάει το πανηγύρι και η κόλαση σου!! Ξεκινάει όλο το σόι να εκφέρει άποψη για την προσωπική σου ζωή!

Ξεψαχνίζουν λάθος επιλογές, ξεχασμένο παρελθόν και κυρίως το μέλλον που αυτοί θα ήθελαν να έρθει η ιδανικά, να είχε ήδη έρθει στη ζωή σου!

Ταυτόχρονα οι θείες γιαγιάδες κτλ, μετατρέπονται, ως δια μαγείας, σε προξενήτρες, και αρχίζουν να σου πασάρουν τον “Παυλάκη”, τον “Κωστάκη” και πάει λέγοντας και κλαίγοντας!

Αρχικά δεν δίνεις σημασία….. “Πάλι τα ίδια αρχίσαμε” σκέφτεσαι και συνεχίζεις να κοιτάς το πιάτο σου, σαν Γερμανίδα τουρίστρια ένα πράγμα που δε καταλαβαίνει ελληνικά!

Όσο όμως σε πνίγει η αδικία της πίεσης που σου ασκούν, και όσο δυναμώνουν οι ομιλίες γύρω σου, τόσο πιο γρήγορα τα πιάτα αρχίζουν να μοιάζουν με οβίδες και τα ποτήρια με χειροβομβίδες.

Είσαι έτοιμη για πόλεμο!! Κανονικό πόλεμο!! Αμέσως βάζεις τον εαυτό σου σε τάξη, καθώς σκέφτεσαι: “Ψυχραιμία… για καλό το λένε! Απλώς είναι άλλης γενιάς και άλλης εποχής”.

Ωστόσο, ο μονόλογος του παραλόγου συνεχίζεται και έχουν πέσει όλοι πάνω σου να σε φάνε, για τις μέχρι τώρα επιλογές σου..!

Πνίγεσαι… δεν μπορείς να πάρεις ανάσα..! Θέλεις να ανοίξεις τη πόρτα και να εξαφανιστείς τρέχοντας, για να νιώσεις την ελευθερία, μακριά από αυτή τη μάζωξη που έγινε απότομα το λαϊκό σου δικαστήριο!!

Ξαφνικά, νότες ανακούφισης από κάποια μέλη της οικογένειας που σε υποστηρίζουν!

“Καλά κάνεις κορίτσι μου”, “ζήσε τη ζωή σου”, “προχώρησε δυναμικά με τη δουλειά σου” και “όταν βρεθεί ο κατάλληλος θα έρθει η ώρα σου”.

Εσύ, από την πλευρά σου, καταλήγεις να λες, για χιλιοστή φορά, αυτά που έχεις πει επανειλημμένα και θα έπρεπε να τα έχεις σε κασετούλα, όπου απλά θα πατάς το play και αυτό θα τα λέει μόνο του.

Σχεδόν πάντα λοιπόν φίλοι μου, σε αυτές τις οικογενειακές ελληνικές συγκεντρώσεις, η κουβέντα πάει εκεί και καταλήγετε όλοι να φύγετε σκοτωμένοι!!

Μα αλήθεια τώρα, δεν φτάνουν οι δικές σου σκέψεις;

Δεν φτάνουν οι δικές σου στιγμές άγχους;

Δεν φτάνουν κάποιες νύχτες σου, όπου η ελευθερία μοιάζει με μοναξιά, που σε φυλακίζει;;

Θα έπρεπε δηλαδή και το οικογενειακό τραπέζι να ρίχνει αλατάκι στις πληγές σου;

Το γεγονός ότι δεν έχεις παντρευτεί ακόμη, σημαίνει πολλά!

Ένας βασικός λόγος είναι, πως δεν έχεις βρει ακόμα τον κατάλληλο! Δεν έχεις βρει ακόμα εκείνον τον άνθρωπο, που θα σε κάνει να νιώσεις, πως ΝΑΙ, είσαι έτοιμη να παντρευτείς και να ζήσεις δίπλα του όλη την υπόλοιπη ζωή σου!

Κοινώς, δεν έχεις βρει ακόμα το άλλο σου μισό πορτοκαλάκι!

Ένας άλλος λόγος είναι ότι, μπορεί να έχεις στόχους και όνειρα που ένας γάμος θα σε εμποδίσει να πραγματοποιήσεις…

Άλλος λόγος μπορεί να είναι ο Φόβος!

Ναι φίλοι μου, φόβος μην καταλήξεις και εσύ στο τραγικό ποσοστό, που λέει πως, ένα στα δυο ζευγάρια χωρίζουν!

Μπορώ να αναφέρω και άλλους εκατό λόγους, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Ας μη προδικάζουμε λοιπόν καταστάσεις!! Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να κάνεις αυτό που θέλεις και όχι να μπεις σε καλούπια που οι άλλοι θέλουν να σε βάλουν!

Δύσκολα όμως, οι συγγενείς και γονείς, θα καταλάβουν ότι ζεις μια ζωή που στο παρελθόν δεν υπήρχε και πως απολαμβάνεις κάθε στιγμή της!

Πρέπει όμως να αντιληφθούν πως, για κάποιους η οικογένεια δεν είναι προτεραιότητα! Όχι ότι δε το θέλουν… Το θέλουν! Απλά δεν το κυνηγάνε και δε ζουν τη ζωή τους με βάση αυτόν τον “Στόχο” του γάμου!

Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, και πιστέψτε με σε όλους έρχεται, τότε θα το αντιμετωπίσουν.

Μέχρι τότε όμως έχουν άλλα πράγματα να ασχοληθούν.. Και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλα τα μέλη της οικογένειας καθώς και από το κοινωνικό περίγυρο!!

Πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή, πως με τη πίεση και την επίκριση, ποτέ κανείς δεν έπραξε σωστά και ούτε πήγε μπροστά στη ζωή του!!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρήτη: Ο γάμος της χρονιάς – Παντρεύτηκαν η 82χρονη Παρασκιώ και ο 41χρονος Κωστής (βίντεο)

Κρήτη: Ο έρως χρόνια δεν κοιτά – Η 82χρονη Παρασκιώ αρραβωνιάστηκε τον 41χρονο Κωστή (βίντεο)

31χρονη πριν παντρευτεί ανακάλυψε ότι είναι ήδη παντρεμένη με Αλβανό – Πώς της συνέβη κάτι τέτοιο

Γάμος χωρίς σεξ – Γιατί «φεύγει» η επιθυμία; Που οφείλεται, τι λένε καθηγητές σεξολόγοι

Παντρεύτηκε στη Ρώμη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr