Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Sir Frederick Banting: Η Google τιμά τον γιατρό που ανακάλυψε την ινσουλίνη

Sir Frederick Banting: Η Google τιμά τον γιατρό που ανακάλυψε την ινσουλίνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Google γιορτάζει τα 125α γενέθλια του Sir Frederick Banting -ο οποίος μαζί με τον Charles Best ανακάλυψαν την ινσουλίνη για τη θεραπεία του διαβήτη- με το τελευταίο Doodle της.

Το doodle απεικονίζει ένα μπουκάλι ινσουλίνη στη θέση της λέξης «o» στο Google, αλλά και μια εικόνα του πεπτικού συστήματος, το οποίο ήταν το κλειδί για τη θεωρία Banting με “την εσωτερική έκκριση του παγκρέατος” (ινσουλίνη), που ήταν το κλειδί για τη θεραπεία του διαβήτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη συμπίπτει με τα γενέθλια Banting στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Banting προσέγγισε τον καθηγητή John Macleod του Πανεπιστήμιο του Τορόντο, σχετικά με έναν πιθανό τρόπο αντιμετώπισης του διαβήτη.

Πρότεινε να συνδεθούν οι παγκρεατικοί αγωγοί για να σταματήσει η ροή της τροφής στο πάγκρεας.

Αυτό με τη σειρά θα μπορούσε να εκφυλίσει το πάγκρεας και να σταματήσει αυτό από εκκρίνει πεπτικά υγρά, επιτρέποντας την εκχύλιση μιας αντιδιαβητικής έκκριση από το πάγκρεας.

Sir Frederick Banting

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος της θεωρίας του, ο Macleod του έδωσε ένα εργαστήριο με τον ελάχιστο εξοπλισμό, 10 σκύλους και έναν βοηθό, τον φοιτητή της ιατρικής Charles Best. Όταν οι δοκιμές αποδείχθηκαν επιτυχής, το πείραμα επεκτάθηκε και το εκχύλισμα ονομάστηκε «ινσουλίνη».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δοκιμών, η ομάδα ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε ανάγκη να συρρικνωθεί το πάγκρεας.

Στα τέλη του 1921, ο βιοχημικός Bertram Collip εντάχθηκε στην ομάδα, για να προσπαθήσουν να καθαρίσουν την ινσουλίνη, έτσι ώστε να μπορεί να δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Για να δώσουν το έναυσμα για τη θεραπεία στον άνθρωπο, Banting και Best έγιναν τα πειραματόζωα, δοκιμάζοντας την καθαρισμένη ινσουλίνη στον εαυτό τους.

Τον Ιανουάριο του 1922, ένα 14χρονο αγόρι ο Leonard Thompson έγινε το πρώτο άτομο με διαβήτη που θεραπεύτηκε με ινσουλίνη. Ο Leonard, ο οποίος ήταν κοντά στο θάνατο, ανέκτησε γρήγορα τις δυνάμεις του και την όρεξή του μετά τη θεραπεία. Η δοκιμή είχε επιτυχία.

sirfrederickbanting1

Σημειώσεις εργαστηρίου για την ινσουλίνη τον Αύγουστο του 1921

Βραβείο Νόμπελ

Υπήρξε, ωστόσο, κάποια διαμάχη όταν η Επιτροπή Νόμπελ αποφάσισε το 1923 να αναθέσει στον Banting και στον Macleod το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.

Ο Banting ήταν έξαλλος καθώς ένιωθε ότι η ανάθεση θα έπρεπε να είχε δοθεί σ ‘αυτόν και τον Best και όχι στον Macleod.

Παρά το γεγονός αυτό, ο Banting μοιράστηκε τα χρήματα του Νόμπελ με τον Best, ενώ o Macleod μοιράστηκε το βραβείο του με Collip.

Η ομάδα κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το εκχύλισμα της ινσουλίνης, δώρισαν όλα τα δικαιώματά τους στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο που χρησιμοποίησε τα έσοδα από την ινσουλίνη για να χρηματοδοτήσει νέα έρευνα.

Οι σπουδές του Frederick Banting

Ο Banting γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1891 στο Alliston του Καναδά. Πήγε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο για να σπουδάσει θεολογία, αλλά μεταπήδησε αργότερα στην ιατρική και έλαβε το πτυχίο του το 1916. Υπηρέτησε το καναδικό ιατρικό σώμα στρατού, ενώ υπηρέτησε και στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1918, πληγώθηκε στη μάχη του Cambrai και το επόμενο έτος του απονεμηθεί ο Στρατιωτικός Σταυρός για τον ηρωισμό του. Μετά τον πόλεμο, επέστρεψε στον Καναδά, όπου σπούδασε ορθοπεδική ιατρική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έλον Μασκ: «Ποιο μονοπάτι θέλετε για την τεχνητή νοημοσύνη;»: «Μέγιστη αναζήτηση της αλήθειας» ή «Woke ρατσισμό»

Η Google μπαίνει στη μάχη της τεχνητής νοημοσύνης με το Gemini

Σαρωτική υπεροχή ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ στην εκλογική «μάχη της Google»

Σκάνδαλο! Ο Έλον Μασκ «πήγε» με τη γυναίκα του ιδρυτή της Google

Σε αναστολή εργαζόμενος της Google αφού ισχυρίστηκε ότι ένα chatbot ανέπτυξε συναισθήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr