Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αν θέλετε να είστε υγιείς και έξυπνοι ρίξτε έναν υπνάκο – Δείτε για πόση ώρα (πίνακας)

Αν θέλετε να είστε υγιείς και έξυπνοι ρίξτε έναν υπνάκο – Δείτε για πόση ώρα (πίνακας)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ύπνος,

Σε όλο τον κόσμο, σε ορισμένες πόλεις και περιοχές σκόπιμα σταματούν κάθε εργασία, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να πάρουν έναν ολιγόλεπτο ύπνο και να ξεκουραστούν.

Ο σύντομος ύπνος στην πραγματικότητα είναι πολύ ωφέλιμος για την υγεία μας, γι’ αυτό αν βρείτε τον χρόνο να το κάνετε, κοιμηθείτε! Ο ολιγόλεπτος ύπνος θεωρείται ένα φυσιολογικό και αναπόσπαστο μέρος του κιρκαδιανού ρυθμού (κύκλος ύπνου-εγρήγορσης).

Τα επίπεδα συγκέντρωσης και ενέργειας δεν είναι τα ίδια κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μέρας, ανεξαρτήτως αν κοιμηθήκατε όλο το βράδυ.

Έτσι, αν θέλετε να φορτίσετε τις μπαταρίες σας και να έχετε ενέργεια, ένας σύντομος ύπνος μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς.

Πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Google είναι μεταξύ των εταιρειών που επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να κοιμηθούν για σύντομο χρονικό διάστημα, πριν συνεχίσουν το έργο τους. Ιατρικές μελέτες δείχνουν ότι ο σύντομος ύπνος ενισχύσει την συγκέντρωση, την παραγωγικότητα και την απόδοση.

Σε μια μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Boulder του Κολοράντο διαπίστωσε ότι τα παιδιά που παρέλειπαν την ώρα του σύντομου ύπνου, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποφέρουν από έλλειψη χαράς και ενδιαφέροντος και βιώνουν προβλήματα υγείας, όπως άγχος, και έλλειψη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Το ίδιο ισχύει και για τους ενήλικες. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Berkeley ανακάλυψαν ότι οι ενήλικες που κοιμούνται ολιγόλεπτους ύπνους πιο συχνά, ενισχύουν τη λειτουργία της μνήμης και τις δεξιότητες μάθησης. Ο ύπνος επηρεάζει τον εγκέφαλο θετικά και επιτρέπει να επανεκκινήσει και να ανανεωθεί.

Πόση ώρα πρέπει να διαρκεί ένας ολιγόλεπτος ύπνος;

Όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, ένας καλός σύντομος ύπνος πρέπει να διαρκεί 10 με 20 λεπτά, χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο εγκέφαλος θα ανανεωθεί και η λειτουργία του θα βελτιωθεί σημαντικά.

Ο σύντομος ύπνος είναι ελαφρύτερος και μικρότερος σε διάρκεια από τον βραδινό ύπνο, γι’ αυτό αποφύγετε να κοιμηθείτε πάνω από 20 λεπτά, μιας και μπορεί να νιώσετε έλλειψη οξυδέρκειας και κούραση.

Το ίδιο ισχύει και για ύπνο που διαρκεί πάνω από μια ώρα, καθώς το σώμα αρχίζει να βυθίζεται σε κανονικό ύπνο, και αν ξυπνήσετε θα νιώθετε περισσότερο κουρασμένοι από πριν.

Ωστόσο, ύπνος χρονικής διάρκειας περίπου 90 λεπτών, προορίζεται για άτομα που δεν μπορούν να κοιμηθούν καλά ή αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η διαδικασία του ύπνου ωφελεί τον οργανισμό και μας επιτρέπει να βελτιωθεί η δημιουργικότητα και η ικανότητα σκέψης.

Γι’ αυτό κοιμηθείτε περισσότερο και παραμείνετε οξυδερκείς. Φυσικά, μη διαταράξετε τη κανονική ρουτίνα του βραδινού ύπνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι ξυπνάνε μεταξύ 3 και 4 τα ξημερώματα

Προσοχή: Έχετε αϋπνία; – Ίσως κινδυνεύετε με εγκεφαλικό

Ιαπωνική έρευνα: Αυτός είναι ο τρόπος για να σταματήσει το μωρό σας να κλαίει τα βράδια

Αμερικανίδα πνευμονολόγος: Είμαστε πολύ ευάλωτοι στον κοροναϊό όταν κοιμόμαστε

13χρονη στην Αυστραλία κρεμάστηκε στο δωμάτιό της ενώ υπνοβατούσε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr