Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΥΔΑΠ: «Μάθετε πώς… να ελέγχετε αν έχετε πιθανή διαρροή»

ΕΥΔΑΠ: «Μάθετε πώς… να ελέγχετε αν έχετε πιθανή διαρροή»
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, ΕΥΔΑΠ, Νερό,

Η ΕΥΔΑΠ, μέσα από την ξεχωριστή ενότητα σύντομων βίντεο με τίτλο «Μάθετε πώς…», προσφέρει γρήγορες και σαφείς απαντήσεις σε συχνά και καθημερινά ερωτήματα σχετικά με το υδρευόμενο ακίνητό μας.

Στο νέο βίντεο της ΕΥΔΑΠ με τίτλο «Μάθετε πώς… να ελέγχετε αν έχετε πιθανή διαρροή» μας δίνονται απλές οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία που χρησιμοποιούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποια διαρροή στο ακίνητό μας.

Έχοντας πλέον εξοικειωθεί με το πώς να βρίσκουμε και να διαβάζουμε τον υδρομετρητή μας μέσα από τα προηγούμενα δύο βίντεο της ενότητας, τώρα μαθαίνουμε πώς να εντοπίσουμε κάποια πιθανή διαρροή χρησιμοποιώντας τις ενδείξεις του υδρομετρητή μας αλλά και την εικόνα της υδραυλικής εγκατάστασης μέσα στο φρεάτιο.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, μαθαίνουμε επιπλέον σημαντικές πληροφορίες όπως τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε αν διαπιστώσουμε την ύπαρξη διαρροής, σε ποιά περίπτωση είναι αρμοδιότητα της ΕΥΔΑΠ να την εντοπίσει και να την επισκευάσει και τέλος, σε ποιά περίπτωση ο εντοπισμός και η επισκευή της είναι ευθύνη του πελάτη.

Δείτε το βίντεο:

Στην προσπάθειά μας να διαπιστώσουμε αν υπάρχει διαρροή, μπορεί να μας βοηθήσουν οι παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες:

1. Η ύπαρξη νερού μέσα στο φρεάτιό μας δεν σημαίνει απαραίτητα ένδειξη πιθανής διαρροής. Τα νερά αυτά μπορεί να προέρχονται από νερά βροχής ή από καθαριότητα στο πεζοδρόμιο.

2. Κατά τον έλεγχο πιθανής διαρροής ο εσωτερικός γενικός διακόπτης νερού του ακινήτου μας πρέπει να παραμένει ανοικτός. Εν αντιθέσει, όλες οι καταναλώσεις νερού πρέπει να είναι κλειστές.

3. Στην περίπτωση που διαπιστώσουμε διαρροή, υπάρχουν αρκετοί γρήγοροι τρόποι να ενημερώσουμε την ΕΥΔΑΠ, όταν για τον εντοπισμό και την επισκευή της είναι υπεύθυνη η Εταιρεία. Σε αυτούς τους τρόπους συμπεριλαμβάνεται η ανανεωμένη δωρεάν κινητή εφαρμογή EydApp που είναι διαθέσιμη σε iOS και Android, μέσω της οποίας μπορούμε με το κινητό μας να κάνουμε αναφορά προβλήματος σε λιγότερο από 1 λεπτό.

4. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι υποχρέωση του καταναλωτή να διατηρεί το φρεάτιο στο οποίο βρίσκεται ο υδρομετρητής του καθαρό – εσωτερικά κι εξωτερικά – αλλά και προσβάσιμο.

Στα δύο πρώτα σύντομης διάρκειας βίντεο της ενότητας με θέματα «Μάθετε πώς…να βρείτε τον υδρομετρητή σας» και «Μάθετε πώς…να διαβάζετε τον υδρομετρητή σας και να υπολογίζετε την κατανάλωσή σας», εξηγείται βήμα-βήμα η διαδικασία εύρεσης του φρεατίου και του υδρομετρητή μας στο πεζοδρόμιο έξω από το ακίνητό μας.

Παράλληλα, μαθαίνουμε πώς να διαβάζουμε και να καταλαβαίνουμε τις ενδείξεις του υδρομετρητή μας και να υπολογίζουμε από μόνοι μας την κατανάλωσή μας.

Τα βίντεο της ενότητας «Μάθετε πώς…» βρίσκονται ήδη online στο επίσημο κανάλι της ΕΥΔΑΠ στο Youtube, στις επίσημες σελίδες της ΕΥΔΑΠ στο Facebook, στο Instagram, στο LinkedIn και στο Twitter και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.eydap.gr.

Ακολουθήστε την ΕΥΔΑΠ στα social media για ακόμα περισσότερα videos, tips και χρήσιμες συμβουλές για την χρήση του νερού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού στο Παγκράτι, έσπασε ο κεντρικός αγωγός

Υπόγεια λίμνη στον Άρη – Πιθανόν να ρέει νερό και στην επιφάνεια

Είναι σοβαρό! Η λειψυδρία απειλεί στο κοντινό μέλλον την Ελλάδα – Λιγότερο νερό, λιγότερα τρόφιμα

Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα έχει διακοπή νερού από τις 22.00 το βράδυ

Αρχαίες λίμνες νερού υπήρχαν κάποτε στην περιοχή «Ελλάς» του πλανήτη Άρη

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr