Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πολλοί ερωτικοί σύντροφοι αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου

Οι πολλοί ερωτικοί σύντροφοι αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καρκίνος,

Οι άνθρωποι που είχαν περισσότερους από δέκα σεξουαλικούς συντρόφους στη ζωή τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο διάγνωσης καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ιταλία, την Αυστρία, τον Καναδά και την Τουρκία, με επικεφαλής τον δρα Λι Σμιθ του Πανεπιστημίου Anglia Ruskin του Κέιμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό για θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας «BMJ Sexual and Reproductive Health», ανέλυσαν στοιχεία για 2.537 άνδρες και 3.185 γυναίκες άνω των 50 ετών (μέση ηλικία τα 64 έτη).

Από τους συμμετέχοντες, το 28,5% των ανδρών και το 41% των γυναικών είχαν κανένα ή ένα σύντροφο, το 29% των ανδρών και το 35% των γυναικών είχαν δύο έως τέσσερις συντρόφους, το 20% των ανδρών και το 16% των γυναικών είχαν πέντε έως εννέα, ενώ το 22% των ανδρών και το 8% των γυναικών είχαν δέκα ή περισσότερους.

Και στα δύο φύλα τον υψηλότερο αριθμό συντρόφων είχαν οι νεότεροι, οι ανύπαντροι, εκείνοι στα άκρα της εισοδηματικής κλίμακας (τόσο οι πιο πλούσιοι όσο και οι πιο φτωχοί), καθώς επίσης όσοι έπιναν, κάπνιζαν, αλλά και ασκούνταν περισσότερο.

Πιθανότητα 91% στις γυναίκες και 69% στους άνδρες

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες με δέκα ή περισσότερους συντρόφους είχαν 91% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, σε σχέση με όσες δεν είχαν κανένα ή μόνο ένα σύντροφο.

Οι άνδρες με δύο έως τέσσερις συντρόφους είχαν 57% μεγαλύτερη πιθανότητα καρκίνου σε σχέση με όσους είχαν μηδέν έως ένα σύντροφο.

Ενώ εκείνοι με περισσότερες από δέκα συντρόφους στη ζωή τους, ήταν 69% πιθανότερο να διαγνωστούν κάποια στιγμή με καρκίνο.

Επιπλέον, οι γυναίκες (αλλά όχι οι άνδρες) με περισσότερους από πέντε συντρόφους είχαν 64% μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιας άλλης χρόνιας πάθησης.

Η μελέτη δεν εξέτασε αν κάποιο είδος καρκίνου είναι συχνότερο σε όσους είχαν πολλούς συντρόφους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξέταση αίματος ανιχνεύει με 83% ακρίβεια τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη σε ηλικία 68 ετών

Πούτιν: Ρώσοι επιστήμονες κοντά στη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο

«Σοκαρισμένος και λυπημένος» ο Σούνακ με τον καρκίνο του Καρόλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr