Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στοματικά διαλύματα εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό σε 30 δευτερόλεπτα

Στοματικά διαλύματα εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό σε 30 δευτερόλεπτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Τα στοματικά διαλύματα με αντι-ιικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ιικού φορτίου στα άτομα που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό και έτσι να περιορίσουν την μετάδοση του από άνθρωπο σε άνθρωπο, όταν κάποιος μιλάει, βήχει ή φταρνίζεται, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Φλοράνς Καρουέλ του Πανεπιστημίου Κλοντ Μπερνάρ της Λιόν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οδοντιατρικής έρευνας «Journal of Dental Research», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωσαν ότι όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν τέτοια διαλύματα καθημερινά, ιδίως πριν από συναντήσεις με άλλους ανθρώπους για επαγγελματικούς, φιλικούς ή άλλους λόγους, επειδή μπορεί να έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, χωρίς να το ξέρουν.

Για όσους έχουν διαγνωστεί με Covid-19, πρότειναν την τακτική χρήση επί επτά έως δέκα μέρες.

Η στοματική κοιλότητα πιστεύεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην παθογένεια και μετάδοση του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα των στοματικών διαλυμάτων, οι ερευνητές εκτιμούν ότι ορισμένα διαλύματα στο εμπόριο που περιέχουν μερικές δραστικές ουσίες (povidone-iodine, chlorhexidine, hydrogen peroxide, cyclodextrin, Citrox, cetylpyridinium chloride) πιθανώς μπορούν να αδρανοποιήσουν εν μέρει τον κορωνοϊό.

Οι Γάλλοι ερευνητές τονίζουν ότι έως τώρα δεν έχουν υπάρξει αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία που να οδηγούν στην επίσημη σύσταση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για χρήση κατά του κορωνοϊού.

Όμως ορισμένα συστατικά σε αυτά τα διαλύματα έχουν αντι-ιικές ιδιότητες που θα μπορούσαν να μειώσουν το ιικό φορτίο του κορονοϊού στο στόμα, γι’ αυτό κρίνεται ουσιώδες να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη κλινική δοκιμή πάνω στα στοματικά διαλύματα.

Μια άλλη πρόσφατη αμερικανική έρευνα, από επιστήμονες του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής τον καθηγητή μικροβιολογίας και ανοσολογίας Κρεγκ Μέγιερς, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ιατρικής ιολογίας «Journal of Medical Virology», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα αντισηπτικά στοματικά διαλύματα μπορούν να αδρανοποιήσουν τους κορωνοϊούς και συνεπώς πιθανότατα είναι χρήσιμα για τη μείωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 και της μετάδοσης του.

Τα πειράματα τους σε κυτταρικές καλλιέργειες έδειξαν ότι μερικά αντισηπτικά του στόματος απενεργοποίησαν το 99,9% του ιού μέσα σε μόνο 30 δευτερόλεπτα.

Και ο Μέγιερς τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ανάγκη να πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές για να αξιολογηθούν διάφορα στοματικά διαλύματα κατά του SARS-CoV-2.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr