Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Κάντε γαργάρες με αλατούχα διαλύματα για τον κορωνοϊό

Γερμανία: Κάντε γαργάρες με αλατούχα διαλύματα για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλάτι, Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Βασιζόμενη σε επιστημονικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των στοματικών εκπλύσεων για να αντιμετωπισθεί η μόλυνση από τον κορωνοϊό, η «Γερμανική Ένωση Νοσοκομειακής Υγιεινής» (DGKH) συστήνει στους πολιτικούς να προτείνουν, εκτός των ληφθέντων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, και τις γαργάρες.

«Αλατούχα διαλύματα, διαλύματα ιωδίου ή αιθέρια έλαια διαλυμένα σε αλκοόλη μπορούν, όπως γνωρίζουμε από νέες μελέτες, να μειώσουν αποτελεσματικά το ιικό φορτίο του Sars-CoV-2 στην στοματοφαρυγγική κοιλότητα.

»Αυτό είναι ένα εξαιρετικά απλό και πολύ αποτελεσματικό μέτρο με τα απλούστερα μέσα», τόνισε ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της «Γερμανικής Ένωσης Νοσοκομειακής Υγιεινής» Πέτερ Βάλκερ στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung»(NOZ).

Σε μια γνωμοδότησή της, την οποία επικαλείται η NOZ, καλούνται οι πολιτικοί να «κάνουν μεγαλύτερη χρήση αυτής της εύκολα διαχειρίσιμης δυνατότητας πρόληψης ως ένα πρόσθετο μέτρο προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

»Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα στοματικά διαλύματα με επιτραπέζιο αλάτι μειώνουν σημαντικά την απέκκριση του ιού και έτσι οι μολύνσεις μειώνονται σημαντικά εντός της οικογένειας.

»Σύμφωνα με μελέτες, πολύ καλά αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί επίσης με διαλύματα ιωδίου ή με αιθέρια έλαια διαλυμένα σε αιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη)», γράφουν οι νοσοκομειακοί υγιεινολόγοι.

«Ο λόγος για την υψηλή προστασία από τις λοιμώξεις που παρέχουν τα στοματικά διαλύματα είναι προφανής.

»Πολλοί μολυσμένοι άνθρωποι είναι μεταδοτικοί πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

»Επομένως, τα προστατευτικά μέτρα που μειώνουν το ιικό φορτίο στα σημεία εισόδου του ιού είναι ιδιαίτερα χρήσιμα», σύμφωνα με την γνωμοδότηση της DGKH.

Οι ειδικοί ελέγχου των λοιμώξεων επικρίνουν το γεγονός ότι αυτό το απλό προστατευτικό μέτρο «έχει αδίκως ξεχασθεί» και αναφέρονται σε μια σύσταση για γαργάρες με αλατούχα διαλύματα που εξέδωσε το γερμανικό Συμβούλιο Υγείας κατά της ισπανικής γρίπης το 1918.

Στην γνωμοδότησή τους, γίνεται επίσης αναφορά στην Ιαπωνία, όπου από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού οι πολίτες καλούνται να κάνουν γαργάρες καθημερινά.

Σύμφωνα με την DGKH, «τα απλά στοματικά διαλύματα με επιτραπέζιο αλάτι ή αιθέρια έλαια προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες και για την προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου.

»Όσοι επιστρέφουν από ταξίδι θα πρέπει να υποβάλλονται σε γρήγορο διαγνωστικό τεστ και να κάνουν λίγες γαργάρες.

»Αλλά και τα μέλη της οικογένειας θα μπορούσαν επίσης να ξεπλένουν το στόμα τους δύο φορές την ημέρα ή ευκαιρίας δοθείσης.

»Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική προστασία από λοιμώξεις με πολύ μικρή προσπάθεια.

»Οι γαργάρες πρέπει να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή, για παράδειγμα πριν από τα γεύματα.

»Κατάλληλα στοματικά διαλύματα με αιθέρια έλαια μπορούν να αγοραστούν από οποιοδήποτε φαρμακείο.

»Για ένα αλατούχο διάλυμα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα ποτήρι νερό», τόνισε ο Βάλγκερ στη NOZ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr