Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανική έρευνα: Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορωνοϊό εξίσου με τους ενηλίκους

Αμερικανική έρευνα: Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορωνοϊό εξίσου με τους ενηλίκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παιδιά,

Ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης (ΜGH) και συνάδελφοί τους από το Νοσοκομείο Brigham and Women’s στη Βοστώνη και το Ινστιτούτο Ragon του MGH, του ΜΙΤ και του Xάρβαρντ επιβεβαιώνουν με νέα μελέτη τους ότι ο νέος κορωνοϊός δείχνει στα παιδιά αντίστοιχη… προτίμηση με τους ενηλίκους.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Journal of Infectious Diseases», μελέτησαν 110 παιδιά ηλικίας δύο εβδομάδων ως 21 ετών τα οποία διαγνώσθηκαν θετικά στην COVID-19 στο MGH και επιβεβαίωσαν ότι τα βρέφη, τα παιδιά και οι έφηβοι είναι εξίσου ικανά με τους ενηλίκους να φέρουν υψηλά επίπεδα ζωντανού, μεταδοτικού ιού στις εκκρίσεις του αναπνευστικού συστήματός τους.

Μεταδοτικό το μεγάλο ιικό φορτίο

Οι επιστήμονες έδειξαν στη συνέχεια ότι τα επίπεδα το ιού είναι υψηλότερα στην αρχή της νόσησης τόσο στα συμπτωματικά όσο και στα ασυμπτωματικά παιδιά – δεν προέκυψε σύνδεση μεταξύ της ηλικίας των παιδιών και του επιπέδου του ιικού φορτίου τους.

«Υπήρχε το ερώτημα σχετικά με το αν το υψηλό ιικό φορτίο στα παιδιά αφορούσε ζωντανό ιό.

»Είμαστε πλέον σε θέση να παράσχουμε οριστική απάντηση: το υψηλό ιικό φορτίο στα παιδιά είναι μεταδοτικό» σημείωσε η Λέιελ Γιόνκερ, παιδοπνευμονολόγος στο MGH, εκ των δύο κύριων συγγραφέων της μελέτης μαζί με τη Ζουλί Μπουκό, ερευνήτρια στο MGH και στο Ινστιτούτο Ragon.

Όχι βαρύτερη νόσος

Ήταν παρήγορο πάντως το γεγονός ότι το υψηλό ιικό φορτίο δεν φάνηκε να σχετίζεται με τη βαρύτητα της νόσου COVID-19 στα παιδιά.

Ωστόσο προκαλεί ανησυχία για τον περίγυρό τους:

«Τα παιδιά φέρουν τον ιό και μολύνουν τους γύρω τους» ανέφερε η δρ.Γιόνγκερ.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια η μελέτη των ιολογικών χαρακτηριστικών του SARS-CoV-2 στα παιδιά με COVID-19 καθώς και του πώς η λοίμωξη με τον ιό διαφέρει μεταξύ παιδιών και ενηλίκων είναι καθοριστική για την υιοθέτηση αποτελεσματικών πολιτικών δημόσιας υγείας ώστε να υπάρχει ασφάλεια μέσα στα σχολεία αλλά και για να ελεγχθεί η πανδημία.

«Ρεζερβουάρ» εμφάνισης νέων στελεχών

Καθώς μάλιστα νέα στελέχη του SARS-CoV-2 αναδύονται συνεχώς, τα μολυσμένα με τον ιό παιδιά αποτελούν πιθανά «ρεζερβουάρ» εμφάνισης καινούργιων παραλλαγών του ιού αλλά και εξάπλωσης των υπαρχόντων στελεχών του.

«Τα παιδιά με COVID-19, ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικά, είναι μεταδοτικά και μπορούν να αποτελούν ρεζερβουάρ των νέων στελεχών του SARS–CoV-2.

»Τα παραλλαγμένα στελέχη μπορούν να επιδράσουν τόσο στη βαρύτητα της νόσου όσο και στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όπως βλέπουμε τώρα με το στέλεχος Δέλτα.

»Όταν καλλιεργήσαμε τον ζώντα ιό, εντοπίσαμε ένα μεγάλο εύρος γενετικών παραλλαγών του.

»Τα παραλλαγμένα στελέχη μπορούν να είναι πιο μεταδοτικά αλλά και να προκαλούν σοβαρότερη νόσο στα παιδιά» είπε η δρ. Γιόνκερ.

Απαραίτητη η χρήση μάσκας από τα παιδιά

Συμπλήρωσε ότι τα νέα ευρήματα καταδεικνύουν τη σημασία της χρήσης μάσκας από τα παιδιά.

«Η χρήση μάσκας και η τήρηση των υπόλοιπων μέτρων προστασίας είναι απαραίτητη για όλους – παιδιά, εφήβους και ενηλίκους – προκειμένου να απαλλαγούμε από την πανδημία».

Αντίστοιχο ιικό φορτίο με τους ενηλίκους

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως προέκυψε από τη μελέτη, το ιικό φορτίο παιδιών που νοσηλεύθηκαν με COVID-19 δεν διέφερε από εκείνο των νοσηλευόμενων ενηλίκων.

Στοιχεία των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν παρόμοιο ιικό φορτίο στη μύτη και στον φάρυγγα, παρόμοια ποσοστά δευτερευουσών λοιμώξεων και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους άλλους.

Κλείνοντας η δρ. Γιόνκερ τόνισε ότι «τα παιδιά αποτελούν μια ζωτικής σημασίας συνιστώσα για να νικήσουμε την πανδημία του νέου κορωνοϊού και πρέπει να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πώς επηρεάζονται από τον ιό και πώς αλληλεπιδρούν με τους άλλους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πουλάκου για long Covid: Περισσότερο ευάλωτες οι γυναίκες από 40-60 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr