ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκθεση κόλαφος: Ευρωπαϊκή επιταγή οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Έκθεση κόλαφος: Ευρωπαϊκή επιταγή οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κόλαφο για τη διαπλοκή που επιμένει για απεριόριστο αριθμό τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, αποτελεί η τεχνική μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας «European University Institute», η οποία ορίζει οτι ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που μπορούν να μεταδοθούν στην Ελλάδα είναι τέσσερα.

Το Ινστιτούτο το οποίο συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τον Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, επικαλείται τις διεθνείς συμβάσεις και τα ευρωπαϊκά στάνταρς με τα οποία είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η Ελλάδα. Οι κανόνες αυτοί είναι οι εξής:

Πριν από τη δημοπράτηση των νέων τηλεοπτικών αδειών TV η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει έναν νέο Χάρτη Ψηφιακών Συχνοτήτων για την τηλεόραση.

Για να ληφθούν υπόψη οι μελλοντικές ανάγκες να διασφαλιστεί η καλύτερη χρήση των διαθέσιμων πόρων και η υγιής ανάπτυξη της τηλεοπτικής αγοράς, ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων θα πρέπει να ακολουθήσει τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και να χρησιμοποιήσει μόνο τις συχνότητες έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα από τη σύμβαση της Γενεύης GE06.

Η ζώνη συχνοτήτων των 700 MHz θα μπορούσε να παραχωρηθεί και να δημοπρατηθεί για τις κινητές επικοινωνίες . Ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων για την ψηφιακή τηλεόραση θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στις συχνότητες της Σύμβασης της Γενεύης και στη ζώνη κάτω των 700 MHz κανάλια 21-48.

Ο μέγιστος αριθμός των πολυπλεκτών που έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα βάσει της Σύμβασης της Γενεύης στη ζώνη κάτω των 700 MHz είναι τέσσερις . Δεδομένου ότι δύο από τους πολυπλέκτες προορίζονται για δημόσιες τηλεοπτικές εκπομπές ,οι άλλοι δύο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ιδιωτικές τηλεοπτικές εκπομπές .

Καθώς από έναν πολυπλέκτη μπορούν να μεταφερθούν το πολύ δύο κανάλια HD υψηλής ευκρίνειας ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που μπορούν να μεταδοθούν στην Ελλάδα είναι τέσσερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Κομισιόν: Απαγόρευση της πρόσβασης των παιδιών κάτω των 13 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr