Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαγή μέχρις εσχάτων για την τέταρτη άδεια – Όλες οι εξελίξεις

Σφαγή μέχρις εσχάτων για την τέταρτη άδεια – Όλες οι εξελίξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα βήμα πριν τις οριστικές ανακοινώσεις που θα αποκρυσταλλώσουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο βρίσκεται η διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες στην Καλλιθέα, όπου οι υποψήφιοι καναλάρχες διανύουν την τρίτη ημέρα κλεισμένοι μέσα στο σφραγισμένο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πλέον, με τη διαδικασία να έχει μπει στην τελική φάση για την τέταρτη άδεια, άπαντες αναμένουν τα ονόματα των τεσσάρων νικητών αλλά και το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε για τα δημόσια ταμεία από την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία.

Αν και το κτήριο παραμένει φρούριο χωρίς διαρροές, το γεγονός ότι η διαδικασία “τραβά” αν και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανακοίνωση των ονομάτων που πήραν τις άδειες το πρωί της Πέμπτης, δείχνει πως γίνεται μεγάλη μάχη.

Το συμπέρασμα αυτό υποδέχονται με ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού συνεπάγεται ότι ανεβαίνει η τιμή στην οποία δημοπρατούνται οι άδειες άρα και το συνολικό ποσό που θα μπει από τη διαδικασία στα κρατικά ταμεία.

Εξάλλου, το όλο εγχείρημα και τα κέρδη του (ηθικά και υλικά) θα αποτελέσουν όπλο στη φαρέτρα του πρωθυπουργού και για την υπό διαμόρφωση ατζέντα του στη ΔΕΘ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα εκδοθεί κυβερνητική ανακοίνωση, στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά.

Οπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, οι τέσσερις νέοι καναλάρχες θα γίνουν γνωστοί ταυτόχρονα, με μια κυβερνητική ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Γι’ αυτό άλλωστε και κανείς από τους υποψηφίους δεν θα αποχωρήσει νωρίτερα -ακόμη κι αν έχει εξασφαλίσει την άδεια- ώστε να μην παραβιαστεί η μυστικότητα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι κυβερνητικές πηγές μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναγκάστηκαν να διαψεύσουν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν και να επισημάνουν πως ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Τέσσερις υποψήφιοι εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία).

Τον Alpha εκπροσωπεί ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, το Star Channel, ο Κάρολος Αλκαλάι, την κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη ο Πάνος Κυριακόπουλος και τον ΣΚΑΪ ο Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Σημειώνεται πως από το πρωί της Τετάρτης έπεσαν «βροχή» οι φάκελοι με τα ασφαλιστικά μέτρα έξω από το κτίριο της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Συνολικά από το πρωί έχουν θυροκολληθεί πέντε φάκελοι από STAR, ALPHA, ANT1, MEGA και ΣΚΑΪ, με τη σειρά που έγινε η διαδικασία.

Γεροβασίλη: Ξέραμε τον πόλεμο, υποχρέωση να προχωρήσουμε με τη στήριξη του λαού

Ήταν υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε σε αυτές τις ριζικές αλλαγές, αυτό εννοούμε εμείς όταν λέμε μεταρρυθμίσεις, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας Στο Κόκκινο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει την υποστήριξη του ελληνικού λαού, που θέλει να δει αποτελέσματα.

«Ξέραμε τον πόλεμο που θα αντιμετωπίσουμε, ήταν υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε σε αυτές τις ριζικές αλλαγές», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

«Αυτό εννοούμε εμείς όταν λέμε μεταρρυθμίσεις. Εχουμε την υποστήριξη του ελληνικού λαού, που θέλει να δει αποτελέσματα. Είναι το πρώτο βήμα για μία εντελώς διαφορετική κατάσταση και προχωρούμε όχι μόνο στα media, αλλά και στην Παιδεία, όπως και στο ποδόσφαιρο».

«Με την εφαρμογή των νόμων και την τήρηση των κανόνων, δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον. Αλλάζω το περιβάλλον δεν σημαίνει ότι αυτόματα αυτό είναι υγιές, αλλά είναι το πρώτο μεγάλο βήμα σε μία μεγάλη σύγκρουση, που απαιτεί διαρκή αγώνα, όπως είπε», πρόσθεσε ακόμα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η επόμενη μέρα του διαγωνισμού

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής, προκειμένου οι πλειοδότες που πήραν τις άδειες είτε να προετοιμαστούν είτε να προσαρμοστούν για την τήρηση όσων προβλέπονται στο νέο καθεστώς λειτουργίας των καναλιών, για το προσωπικό, την ποιότητα του προγράμματος, τις συνεργασίες κτλ., είπε η Ολγα Γεροβασίλη.

«Είναι κάτι που χρειάζεται τόσο για τα υφιστάμενα όσο και τα πιθανά νέα κανάλια», σημείωσε, έτσι «θα υπάρξει ένα διάστημα τριών μηνών στο μέγιστο».

Στη συνέχεια, το σήμα αυτών των καναλιών που έχουν αδειοδοτηθεί θα είναι και το μόνο το οποίο θα διανέμει η Digea.

Σε αδιέξοδο η ΝΔ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε εκ νέου το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά την θέση της για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Το πρώτο τους επιχείρημα, ότι θα καταργήσουν τον διαγωνισμό, καταρρίφθηκε αμέσως, έτσι το άλλαξαν με την θέση περί συμπλήρωσης με περισσότερες άδειες, όπου και πάλι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

«Βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο, δεν μπορούν να πουν καθαρά ότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, να μην μπει καμία τάξη, ότι τους εξυπηρετούσε αυτό το καθεστώς τόσα χρόνια… δεν ενδιαφέρει τη ΝΔ τι είδους ενημέρωση παρέχεται στον πολίτη, της αρκεί ότι μέχρι τώρα εξυπηρετούσε την ίδια», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχει πολίτης που θα μιλούσε για αντικειμενική ενημέρωση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

«Μιλάει η ΝΔ για αυτορύθμιση της αγοράς… Η αγορά λοιπόν αυτορυθμίστηκε, όποιος δανειοδοτείται με «αέρα» δεν μπορεί να υπάρξει στο νέο τοπίο», τόνισε η κ.Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην τοποθέτηση του κ. Ψυχάρη στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr