Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Όνειρα θερινής νυκτός» τα περί μη εγκυρότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

«Όνειρα θερινής νυκτός» τα περί μη εγκυρότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Όνειρα θερινής νυκτός», χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι του υπ. Επικρατείας, τις απόψεις που αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες και αμφισβητούν την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ σημειώνουν ότι τα θέματα αυτά «έχουν προβλεφθεί ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν, «ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το κύρος του διαγωνισμού, ούτε τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η απόσυρση του οριστικού υπερθεματιστή «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ», πριν την εκπνοή της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του τιμήματος. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει και σε τυχόν αντίστοιχη περίπτωση αποχώρησης οποιουδήποτε άλλου εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών».

Προσθέτουν επίσης, ότι «ο σχετικός νόμος (4339/2015, άρθρ. 13 παρ. 3) και η προκήρυξη (1/2016, παρ. 8.4) έχουν προβλέψει και τέτοια εξέλιξη. Για το λόγο αυτό, θέσπισαν συγκεκριμένες διατάξεις αντιμετώπισης ενδεχόμενης – ρητής ή de facto – παραίτησης οριστικού υπερθεματιστή (και, άρα, μη πληρωμής της πρώτης δόσης του τιμήματος εντός της νόμιμης προθεσμίας), προκειμένου να διασφαλίζεται πλήρως το δημόσιο συμφέρον.

Σε αυτή την περίπτωση, ο οριστικός υπερθεματιστής που αποσύρεται κηρύσσεται έκπτωτος και καταπίπτει η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στο διαγωνισμό (ύψους 3 εκατ. ευρώ), με σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τη θέση του καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον ενιαίο πίνακα κατάταξης επιλαχόντων που έχει προκύψει από τη δημοπρασία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (απόσυρση της «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ») επόμενος πλειοδότης είναι η εταιρεία «DIMERA». Θα ακολουθήσει έλεγχος «πόθεν έσχες» από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού (με τη συνδρομή της εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών) και η «DIMERA» θα ανακηρυχθεί οριστικός υπερθεματιστής εφόσον ο έλεγχος ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τότε, και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξή της σε οριστικό υπερθεματιστή, η «DIMERA» θα κληθεί να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος που προσέφερε (το εν τρίτον των 61,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20,5 εκατ. ευρώ).

Αυτά προβλέπονται ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη. Για τα υπόλοιπα, έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται όσοι επιθυμούν διακαώς να διατηρηθεί το παλιό καθεστώς της διαπλοκής. Απλά, είναι καλό, για τους ίδιους, κάποια στιγμή να ξυπνήσουν» καταλήγουν οι προσκείμενοι στον υπουργό Επικρατείας, νομικοί κύκλοι.

Η ΓΓΕΕ σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες

Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τους υπερθεματιστές για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, εξέδωσε και η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατατέθηκαν από την Παρασκευή 23-9-2016 μέχρι και σήμερα τα διπλότυπα είσπραξης από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., των ακόλουθων εταιρειών:

1- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), ποσού 14.533.333,34 ευρώ.

2- ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), ποσού 24.633.333,34 ευρώ.

3- ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ποσού 25.300.000 ευρώ.

Η εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, εκδόθηκε η απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 259/26-9-2016 με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος ο οριστικός υπερθεματιστής «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», σύμφωνα με την παράγραφο 8.4 της υπ. αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας, επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος.

Η δε κατατεθείσα από αυτόν εγγυητική επιστολή της παραγράφου 6.7 της προκήρυξης καταπίπτει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Συνεπώς, σύμφωνα με την παράγραφο 8.4 της υπ? αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας και το υπ? αριθ. 21/30.8 ? 2.9/2016 Πρακτικό της πενταμελούς ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, καθίσταται προσωρινός υπερθεματιστής ο πρώτος πλειοδότης στον πίνακα κατάταξης επιλαχόντων, ήτοι η εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED».

Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος επάρκειας των οικονομικών της μέσων σύμφωνα με την παράγραφο 8.1 της προαναφερθείσας προκήρυξης, θα καταστεί τότε, οριστικός υπερθεματιστής, και θα κληθεί εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61.500.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε αντί 8,1 εκατ. τους τίτλους της «Ελευθεροτυπίας»

Ο σωσίας του Μητσοτάκη στο Dragons’ Den του ΑΝΤ1

Συνελήφθη 31χρονος στην Κέρκυρα που έστελνε email στο Mega για βόμβα

Μητσοτάκης: «Ληστές μπακάλικων» οι φοιτητές που κάνουν καταλήψεις – Σβίγκου: Συκοφαντίες και αυταρχισμός

Στο ΣΚΑΪ είπαν ότι «με τέσσερα τοστ χορταίνει όλη η οικογένεια» -Οργή στα social media

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr