Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Νότιο Σουδάν

Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Νότιο Σουδάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Νότιο Σουδάν,

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Κρίστοφερ Αλέν, σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και στασιαστών στο Νότιο Σουδάν.

Οι αμερικανικές διπλωματικές Αρχές επιβεβαίωσαν την Κυριακή ότι ο δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ σκοτώθηκε ενώ είχε προσκολληθεί σε μια ομάδα στασιαστών που μάχονταν στα νότια σύνορα του Νότιου Σουδάν, κοντά στην Ουγκάντα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε μάχη στην οποία ακόμα 18 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Νότιου Σουδάν δήλωσε ότι ο Κρίστοφερ Άλεν δεν διαπιστεύτηκε στις νοτιοσουδανικές Αρχές για να καλύψει τις μάχες και το πιθανότερο είναι να εισήλθε στη χώρα μέσω Ουγκάντας.

Από την πλευρά τους οι στασιαστές του SPLA-IO (Sudan People’s Liberation Movement-in-Opposition) καταδίκασαν τη μάχη, στην οποία σκοτώθηκε ο Αμερικανός δημοσιογράφος, ως “μια τερατώδη και μη φυσιολογική ενέργεια που παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των δημοσιογράφων και την προστασία τους κατά τη διάρκεια ενόπλων συγκρούσεων”.

Ο Κρίστοφερ Άλεν είχε συνεργαστεί με το Al Jazeera και το Vice News και προηγουμένως είχε καλύψει τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία.

Ο εμφύλιος πόλεμος στο Νότιο Σουδάν ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2013, μόλις δύο χρόνια μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του από το Σουδάν.

Αιτία του εμφυλίου ήταν οι κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρόεδρος Σάλβα Κιίρ προς τον τότε αντιπρόεδρό του Ριέκ Μαχάρ ότι σχεδίαζε πραξικόπημα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τέσσερα εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.

Το νότιο Σουδάν είναι πλούσιο σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ενώ κυρίαρχες θρησκείες είναι οι ανιμιστικές των ιθαγενών και διάφορα χριστιανικά δόγματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Μπαβέλλας σε ηλικία 89 ετών

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Μαρκόπουλος: «Δεν είμαι εγώ ο κομιστής των ηχητικών της νύχτας των Τεμπών, όποιος το υπονοήσει θα λάβει αγωγή» (βίντεο)

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr