Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ – Τι συμφωνήθηκε με τους δανειστές

Διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ – Τι συμφωνήθηκε με τους δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πράσινο φως των εκπροσώπων των δανειστών έλαβε η κυβέρνηση για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με την αναμόρφωση του καθεστώτος λειτουργίας και χρηματοδότησης του Ταμείου Υγειονομικής περίθαλψης, Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης (ΕΔΟΕΑΠ).

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΕΔΟΕΑΠ και των Ενώσεων για το πλαίσιο των ρυθμίσεων που εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου το πλαίσιο των ρυθμίσεων θα δοθεί για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του.

Αναλυτικά:

1. Ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρεί την αυτόνομη λειτουργία του εισπράττοντας απευθείας από τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις του τύπου τα προβλεπόμενα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.

2. Ο ΕΔΟΕΑΠ διευρύνεται με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που μέχρι σήμερα δεν ήταν μέλη του, τους εργαζομένους στον περιοδικό Τύπο και στα ενημερωτικά σάιτ του διαδικτύου (θεωρούνται ηλεκτρονικές εφημερίδες).

3. Η ρύθμιση που θα φέρει μέσα στην επόμενη εβδομάδα το αρμόδιο υπουργείο προβλέπει εισφορά στον τζίρο όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τύπου ύψους 2%.

4. Τα ποσοστά εισφορών για την επικουρική σύνταξη είναι ανάλογα με αυτά που ισχύουν και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, δηλαδή θα είναι συνολικά ποσοστό ύψους 7%, το οποίο επιμερίζεται σε 3,5% για τους εργαζόμενους και 3,5% για τους εργοδότες.

5. Οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο υγείας του ΕΔΟΕΑΠ ανέρχονται στο 7,10%. Το ποσοστό αυτό επιμερίζεται σε εισφορές 2,55% για εργαζόμενους και εισφορές ύψους 4,55% για τους εργοδότες.

6. Συμμετοχή ποσοστού ύψους 1% για το εφάπαξ που αφορά στους σημερινούς ασφαλισμένους.

7. 11μελές διοικητικό συμβούλιο στον ΕΔΟΕΑΠ με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου των εργοδοτών.

8. Δεν θα υπάρχει διασύνδεση του ΕΔΟΕΑΠ με ΕΟΠΠΥ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr