Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για τον ΕΔΟΕΑΠ

Αυτή είναι η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για τον ΕΔΟΕΑΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΔΟΕΑΠ, Υπουργείο Εργασίας,

Τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για τον ΕΔΟΕΑΠ αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με αυτό:

1.Στην ασφάλιση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περιθάλψεως {Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) υπάγονται για παροχή μηνιαίας επικούρησης και ιατροφαρμακευτικής -νοσοκομειακής περίθαλψης:

α) όλοι οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ανεξαρτήτως του τρόπου διανομής εκπομπής ή μετάδοσης, καθώς και σε πρακτορεία ειδήσεων και γραφεία τύπου, εξαιρουμένων όσων είναι ήδη μέλη του Αλληλοβοηθητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΕΣΛΛΑΔΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ{»Ε.Τ.Α.Σ.)και του ΝΠΙΔμε την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣΑΣΦΑΛΙΣΗΣΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»{Τ.Ε.Α.Σ.) ή δικαιούνται να γίνουν μέλη, σύμφωνα με το Καταστατικό τους,

β) οι εν γένει υπαγόμενοι στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με τιςδιατάξεις που ίσχυαν μέχρι την {έναρξη ισχύος του παρόντος) και γ) οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω Μ.Μ.Ε και έως δύο (2) ανά μέσο με βάση το ποσοστό συμμετοχής.

2.Στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.ασφαλίζονται για ιατροφαρμακευτική- νοσοκομειακή περίθαλψη και οι συνταξιούχοι του Οργανισμού.

Εισφορές

Σύμφωνα με την ρύθμιση «Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσώπων της παραγράφου 1, το ποσό της μηνιαίας εισφοράς υπολογίζεται σε ποσοστό 2,55% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 4,55% για τον εργοδότη επί των πάσης φύσεως τακτικών μηνιαίων αποδοχών του εργαζομένου.

Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσώπων της παραγράφου 2, το ποσό της μηνιαίας εισφοράς υπολογίζεται σε ποσοστό 5% επί του ποσού της καταβαλλόμενης από τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. σύνταξης.

Η εισφορά των ανωτέρω ασφαλιζομένων προσώπων της παρ.1 και της παρ.3, καθώς και των ασφαλισμένων σε Ε.Τ.Α.Σ. και Τ.Ε.Α.Σ. για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ ορίζεται ως εξής:

Για την επικουρική ασφάλιση το ποσό της μηνιαίας εισφοράς υπολογίζεται σε ποσοστό 3,5% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 3,5% για τον εργοδότη επί των πάσης φύσεως τακτικών μηνιαίων αποδοχών του εργαζομένου. Για παροχή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης το ποσό της μηνιαίας εισφοράς των ασφαλισμένων υπολογίζεται σε ποσοστό 1% επί των πάσης φύσεως τακτικών μηνιαίων αποδοχών του εργαζομένου».

ΔΙΑΤΑΞΗ_ΕΔΟΕΑΠ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός – Ποια επιδόματα αυξάνονται

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

Ανασχηματισμός ομολογία αποτυχίας σε Δημόσια Ασφάλεια, Υγεία και Εργασία – Όλες οι αλλαγές

Μισθοί στον ιδιωτικό τομέα: «Ξεπαγώνουν» οι τριετίες, χωρίς αναδρομικότητα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr