ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση στους “μπαταχτσήδες εργοδότες” για τον ΕΔΟΕΑΠ

Επίθεση στους “μπαταχτσήδες εργοδότες” για τον ΕΔΟΕΑΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Διαπλοκή, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΣΗΕΑ,

«Δεν προκαλεί καμία έκπληξη η αντίδραση μίας μερίδας εργοδοτών στο σχέδιο διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, όταν οι εργοδότες, επί δεκαετίες, είχαν μάθει να μην πληρώνουν εισφορές για την ασφάλιση των εργαζομένων τους. Όπως δεν αποτελεί έκπληξη και το γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κατεστημένο του δημοσιογραφικού χώρου μετερχόμενο διαφόρων ψευδεπίγραφων επιχειρημάτων βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες εργοδότες. Άλλωστε, έχουμε συνηθίσει σε εταιρείες ΜΜΕ που λειτουργούν με αφανείς χρηματοδότες» αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καρούτζος επισημαίνει: «Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση των ρυθμίσεων για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον Τύπο να μη γίνουν έρμαια εργοδοτών με άδηλες προθέσεις και πόρους. Οι συνάδελφοι μέλη του ΕΔΟΕΑΠ οφείλουν να δώσουν βροντερό “παρών” στις καταστατικές διαδικασίες επικύρωσης των διατάξεων για την εξασφάλιση εσόδων ενός νέου μεγάλου ΕΔΟΕΑΠ, που θα αποτελεί στήριγμα για τους εργαζόμενους των ΜΜΕ».

«Οι εργοδότες, πριν σπεύσουν να εκδώσουν ανακοινώσεις, καλό θα ήταν να αιτιολογήσουν πως χάνονταν στο δρόμο των πολλαπλών τιμολογήσεων και των τριγωνικών συναλλαγών μέρος του φόρου διαφήμισης και του αγγελιοσήμου. Επίσης, καλό θα ήταν να μας πουν ποιος είναι ο μέσος μισθός που καταβάλλουν σήμερα, αλλά και πόσοι από τους εργαζόμενους που απασχολούν, αμείβονται κανονικά και πληρώνονται στην ώρα τους. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» σημειώνει ο Καρούτζος.

Διαβάστε επίσης τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε Μαρινάκη, Αλαφούζο και Αναστασιάδη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την ανάκληση της απόφασης κατάργησης της ελληνόφωνης υπηρεσίας της Deutsche Welle (DW)

Αθωώθηκε ο σύζυγος της παρουσιάστριας – Δεσμεύτηκαν στο δικαστήριο ότι «το θέμα πρέπει να λυθεί με ηρεμία»

Μίλο Γιαννόπουλος: Απελάθηκε από τις ΗΠΑ ο ακροδεξιός σχολιαστής – Το «προφίλ» του

Πέθανε ο Κυριάκος Καζάκος, σε ηλικία 103 ετών, μακροβιότερο μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr