Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιάννης Φιλιππάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και Μαρινάκη

Ο Γιάννης Φιλιππάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και Μαρινάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοβαρά ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΝΔ απευθύνει ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης για τη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον χορηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Γιάννης Φιλιππάκης ασκεί κριτική για την «σπουδή που δείχνει η περί την ηγεσία ομάδα της Ν.Δ. να στηρίξει τις θέσεις Μαρινάκη», ενώ προσθέτει ότι είναι απορίας άξια η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί το επικοινωνιακό επιτελείο μετά τις «παρεμβάσεις» του κ. Μαρινάκη και των μέσων του.

«Είναι το ίδιο επιτελείο που σε μείζονα εθνικά θέματα ή σε πρωτοφανείς επιθέσεις ενάντια στις αρχές του Ελληνισμού περνούν 24ωρα για να αντιδράσει.

»Είναι το ίδιο επιτελείο που μια σωστή και απαραίτητη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως με σημαντικές καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες τη μετατρέπει σε επικοινωνιακή γκάφα ολκής».

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Φιλιππάκη στην εφημερίδα «δημοκρατία»:

Το σύγχρονο πρόσωπο της διαπλοκής

Θα κρατήσετε αποστάσεις επιτέλους, κ. Μητσοτάκη; Θα δείξετε ότι είστε ο πραγματικός ηγέτης της παράταξης;

Στη συνέντευξη-ανάγνωσμα που έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Β. Μαρινάκης αυτοπαρουσιάσθηκε ως κάτι μεταξύ Βασιλάκη Καΐλα και αδικημένου Ανδρέα Συγγρού.

Με ένα επιχείρημα που αναμασά χρόνια τώρα προσπάθησε να μας πείσει ότι «επειδή δεν έχει δουλειές στην Ελλάδα και δεν διεκδικεί, δεν έχει σχέση με διαπλοκή».

Και βάπτισε τον εαυτό του ως έναν αγαθό και καλοπροαίρετο Ελληνα, ο οποίος σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου και ηγείται της επαναστάσεως να απομακρυνθεί η χώρα από τη διαπλοκή και να επανέλθει στην κανονικότητα.

Θα ήμασταν αναφανδόν μαζί του, αν μπορούσε να μας λύσει ορισμένες απλές απορίες. Δεν είναι διαπλοκή να «σέρνει» την πιο αγαπημένη ομάδα των Ελλήνων σε κομματικές αυλές και περιπέτειες;

Δεν είναι διαπλοκή να αγοράζει, έμμεσα ή άμεσα, ΜΜΕ, να χρηματοδοτεί τις ζημιές τους για να υποστηρίζουν τις όποιες, δήθεν, πολιτικές θέσεις του;

Είναι κανονικότητα να αγοράζει τα επενδυμένα με εκατοντάδες εκατομμύρια «φέσια» περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ και στη συνέχεια να αφήνει να καταρρέουν όσα δεν βολεύουν;

Και δεν είναι διαπλοκή οι περισπούδαστοι τραπεζίτες -ναι, αυτοί που παραπονιούνται ότι τους τραβολογούν άξιοι εισαγγελείς-, αλλά και οι αρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι να αφήνουν να «την κοπανάει» από χρεωμένες επιχειρήσεις (ΑΡΓΟΣ, ΙΡΙΣ, Βήμα FM κ.λπ.);

Αλήθεια, υπάρχουν πολλοί Ελληνες επιχειρηματίες που δεν αντιμετωπίζουν καμία επίπτωση, αφήνοντας φέσια κατ’ επιλογήν;

Δεν είναι διαπλοκή να ελέγχει το μοναδικό πρακτορείο Τύπου με πρόθεση να διαμορφώνει πώς διανέμονται οι εφημερίδες, τι πουλάνε, πού πουλάνε κ.λπ.;

Για τους μη γνωρίζοντες, αφού η πλειονότητα των μέσων που ελέγχονται από τον κ. Μαρινάκη και τους φίλους του δεν ανέφερε τίποτα σχετικό, μόλις πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάνθηκε και επισήμως ότι υπήρξε παρεμπόδιση κυκλοφορίας εφημερίδας.

Δεν είναι διαπλοκή να διαλαλείς τις σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία (κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς, Ν. Παππάς και άλλοι πολλοί);

Και όταν δεν κάνουν αυτά που θα ήθελες ή έστω αυτά που υποσχέθηκαν, να τους καταγγέλλεις;

Είναι κανονικότητα το ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας της μονομανίας σου να καταντάει στη χαμηλότερη βαθμίδα αξιοπιστίας απο εμφανίσεως του λαϊκότερου αθλήματος στην Ελλάδα;

Είναι κανονικότητα τα μέσα και οι έμμισθοι τσάτσοι σου να επιτίθενται με χυδαιότητα σε όποιον τολμάει απλώς να αμφισβητεί την αυθεντία του μεγάλου αρχηγού;

Δεν είναι διαπλοκή οι δικογραφίες και οι δικαστικές υποθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί είτε να λιμνάζουν επί έτη είτε η εξέλιξή τους να θυμίζει κάτι ανάμεσα σε θρίλερ και σαπουνόπερα;

Είναι κανονικότητα ο περίγυρός σου να αναμειγνύεται συνεχώς σε παράνομες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα;

Είναι κανονικότητα οι εκφοβισμοί, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων, διαιτητών και εν γένει όποιων τολμούν να αντιδρούν;

Είναι κανονικότητα να θεωρείς ότι σχεδόν όλοι οι Ελληνες επιχειρηματίες βρίσκονται απέναντί σου;

Είναι κανονικότητα να επιτίθεσαι χυδαία ακόμα και σε πολιτικούς και επιχειρηματίες που μέχρι πρότινος ήταν συνοδοιπόροι σου;

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες άλλα παραδείγματα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι αυτά που πρεσβεύει ο κ. Μαρινάκης αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής και της μη κανονικότητας.

Δεν θα συνεχίσουμε, γιατί είναι περιττό. Και είναι ηλίου φαεινότερον, για όποιον μπορεί να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, ότι ο κ. Μαρινάκης χτίζει σταθερά ένα προφίλ το οποίο, ασχέτως της αποδοχής που δεν έχει, κάποια στιγμή θα θελήσει να το προβάλει ως λύση διακυβέρνησης.

Αυτό, όμως, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αρχές της πατριωτικής παράταξης και του μεγαλύτερου κόμματος που την εκφράζει (η βάση του, τουλάχιστον) είναι η σπουδή που δείχνει η περί την ηγεσία ομάδα της Ν.Δ. να στηρίξει τις θέσεις Μαρινάκη.

Μια σπουδή που, από τη μία, ειναι ανεξήγητη (ή μήπως δεν είναι;) και, από την άλλη, δίνει ζωή και λόγο ύπαρξης σε μια ξεψυχισμένη κυβέρνηση στο λυκόφως της.

Και είναι απορίας άξια η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί το επικοινωνιακό επιτελείο (sic) μετά τις «παρεμβάσεις» του κ. Μαρινάκη και των μέσων του.

Είναι το ίδιο επιτελείο που σε μείζονα εθνικά θέματα ή σε πρωτοφανείς επιθέσεις ενάντια στις αρχές του Ελληνισμού περνούν 24ωρα για να αντιδράσει.

Είναι το ίδιο επιτελείο που μια σωστή και απαραίτητη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως με σημαντικές καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες τη μετατρέπει σε επικοινωνιακή γκάφα ολκής.

Είναι το ίδιο επιτελείο που φλερτάρει -ούτε καν επιτυχώς- με πασοκικές και κνίτικες μεθόδους και το οποίο στην προσπάθεια να γίνεται αρεστό σε μαρινακικές προσεγγίσεις ξεκινάει πάντα με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.

Θα πρέπει κάποια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης να αποδείξει και στους πλέον κακόπιστους -και εμείς δεν συγκαταλεγόμεθα σε αυτούς- ότι είναι ο πραγματικός ηγέτης της παράταξης και, όταν θα κληθεί να κυβερνήσει, να υπακούσει στα κελεύσματα της πατριωτικής βάσης που τον στηρίζει και όχι στα απονενοημένα διαβήματα, που σίγουρα θα δεχθεί, μιας αρρωστημένης, διαπλεκόμενης και μη κανονικής ολιγαρχίας.

Και κάτι ακόμα για τον κ. Μαρινάκη. Ο Ανδρέας Συγγρός και οι μεγάλοι Ελληνες ευεργέτες έφτιαχναν νοσοκομεία και σχολεία.

Δεν αγόραζαν ομάδες, αποτελέσματα, εφημερίδες, διαιτητές, δημοσιογράφους και αντιφρονούντες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr