Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωνσταντίνος Ζούλας: Οι εργαζόμενοι έφταιγαν για το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Κωνσταντίνος Ζούλας: Οι εργαζόμενοι έφταιγαν για το «μαύρο» στην ΕΡΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, βρέθηκε την Δευτέρα μαζί με τους υπόλοιπους προτεινόμενους για τη Διοίκηση της ΕΡΤ, ενώπιον της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, αναπαρήγαγε τη ρητορική της κυβέρνησης Σαμαρά ότι για το «μαύρο» στην ΕΡΤ έφταιγαν οι… απεργιακές κινητοποιήσεις!

Αναλυτικά, απαντώντας στα σχόλια που διατυπώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για το «μαύρο στην ΕΡΤ» επί των ημερών της ΝΔ, ανέφερε:

«Οι πολίτες πράγματι θυμούνται την περιβόητη ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ.

»Το 2011, δηλαδή, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, στην ΕΡΤ είχαν γίνει 18 στάσεις εργασίας, 10 απεργίες 24ωρες και 2 τριήμερες απεργίες.

»Το 2012, δηλαδή, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας συνεχίστηκαν και η ΕΡΤ, τότε, δεν μετέδωσε δελτία ειδήσεων επί 42 συνεχόμενες ημέρες.

»Το πρώτο μισό του 2013, το εξάμηνο, δηλαδή, που προηγήθηκε του κλεισίματος, είχαμε 39 στάσεις εργασίας, 20 απεργίες και 11 Σαββατοκύριακα χωρίς δελτία ειδήσεων.

»Συνέβη το πρωτοφανές να έχουμε τότε μείζονος σημασίας γεγονότα, όπως η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα, αλλά και η επίσκεψη του τότε Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα και να μην τα προβάλει καν η ΕΡΤ, γιατί είχε απεργία.

»Αν, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, το μαύρο στην ΕΡΤ είχε προκύψει πολύ πριν κλείσει», είπε ο κ. Ζούλας και πρόσθεσε:

«Μπορώ να κατανοήσω τις ενστάσεις για τον τρόπο που έκλεισε η ΕΡΤ, αλλά, για να είμαστε επίσης ειλικρινείς μεταξύ μας, ανάλογες ενστάσεις θα έπρεπε να ακουστούν και για τον τρόπο που επαναλειτούργησε η ΕΡΤ.

»Οι εργαζόμενοι είχαν αποζημιωθεί πλήρως και επαναπροσλήφθηκαν στο σύνολό τους χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης, με συνέπεια ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται στην ΕΡΤ 2.200 συνάδελφοί μου, εκ των οποίων μέχρι 40 ετών είναι μόλις 170 πρόσωπα.

»Η ΕΡΤ χρήζει γενναίας ανανέωσης του προσωπικού, προφανώς χωρίς να γίνει καμία απόλυση.

»Αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος ανανέωσης του προσωπικού».

«Δεν έχω κομματική ταυτότητα. Πηγαίνω στην ΕΡΤ ως τεχνοκράτης και όχι ως εκπρόσωπος κόμματος», απάντησε από την πλευρά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Γαμπρίτσος, σε σχόλια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση διορίζει κομματική διοίκηση.

«Γνώμονάς μου θα είναι ο επαγγελματισμός και το σωστό, ο πλουραλισμός και η εγκυρότητα στην ενημέρωση», είπε ο κ. Γαμπρίτσος και ενημέρωσε ότι, σε αυτή τη φάση, δεν είναι δυνατό να γίνουν όλες εσωτερικές παραγωγές.

«Αυτή τη στιγμή οι μεικτές και εξωτερικές παραγωγές είναι ένας τρόπος για να γίνει η δουλειά που πρέπει από την ΕΡΤ», είπε και τόνισε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η ανανέωση του προσωπικού και η βελτίωση των δεξιοτήτων του, μέσω της εκπαίδευσης, ιδίως στα νέα μέσα.

Ο κ. Γαμπρίτσος χαρακτήρισε, επίσης, μεγάλο στοίχημα να έρθει η ΕΡΤ σε επαφή με το νεανικό κοινό. Απαραίτητη είναι και η εκπόνηση και σταδιακή υλοποίηση πολυετούς στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου, όπως είπε.

Σε αυτό θα ληφθούν υπόψη και τυχόν μελέτες που εκπονήθηκαν στο παρελθόν. Ως προς τη διοίκηση του Οργανισμού, είπε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΡΤ και να χρησιμοποιηθούν μοντέρνα εργαλεία αξιολόγησης και διοίκησης. Θα προχωρήσει, τέλος, και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΕΡΤ.

Θετική κατά πλειοψηφία η γνώμη της Επιτροπής Θεσμών

Στα της διαδικασίας, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής διατύπωσε θετική γνώμη κατά πλειοψηφία για τους τέσσερις προτεινόμενους για τη Διοίκηση της ΕΡΤ, δηλαδή, για τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, Γιώργο Γαμπρίτσου για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αντιστοίχως, και τους Νίκο Ελματζιόγλου και Ιωάννα Στεφανάκη για τις θέσεις δύο μελών στο ΔΣ. «Υπέρ» της πρότασης της κυβέρνησης τάχθηκε η ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Ο Νετανιάχου «κλείνει» το φιλοτζιχαντιστικό Al Jazeera στο Ισραήλ

Κασσελάκης: Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές, έχω τεράστια εντολή

Ο σωσίας του Μητσοτάκη στο Dragons’ Den του ΑΝΤ1

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr