Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις αγωγές Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις αγωγές Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Καταδικάζουμε τις αγωγές σε βάρος των συναδέλφων Θανάση Κουκάκη, Νικόλα Λεοντόπουλου και Θοδωρή Χονδρόγιαννου καθώς και κατά της ιστοσελίδας “Reporters United” και της “Εφημερίδας των Συντακτών” και συντασσόμαστε με το αίτημα της ΕΟΔ για την απόσυρσή τους», τονίζει η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζοντας ότι «η αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την κάθε εξουσία. Με στοιχεία και δεοντολογία».

Αναφορικά με τις αγωγές που κατέθεσε την Παρασκευή ο πρώην πλέον γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, η Ένωση Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, υπογραμμίζει ότι «τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να δίνουν, δημόσια, πειστικές απαντήσεις για όσα φέρνει στο φως η δημοσιογραφική έρευνα για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων και όχι να καταφεύγουν σε αγωγές. Έχουν κάθε δυνατότητα δημοσιοποίησης των θέσεων τους».

«Κάθε πολίτης που θεωρεί ότι θίγεται έχει το δικαίωμα να καταφύγει στην δικαιοσύνη, η κατάθεση όμως αγωγών με στόχο την οικονομική εξόντωση δημοσιογράφων βρίσκεται σε ευθεία ηθική σύγκρουση με την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της δημοσιότητας» τονίζει η ΕΣΗΕΑ σημειώνοντας ότι συμμετέχει «στη συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας δημοσιογράφων αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να προστατευθούν οι δημοσιογράφοι από το φαινόμενο των καταχρηστικών νομικών ενεργειών».

«Οι στρατηγικές αγωγές με στόχο τη φίμωση της ενημέρωσης, όπως περιγράφονται πλέον με τον διεθνή όρο SLAPPs, εξελίσσονται σε μάστιγα για την δημοσιογραφία» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση αναφέροντας ότι το επόμενο διάστημα η ΕΣΗΕΑ θα προτείνει δέσμη μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία για αντίποινα έτοιμη να απελάσει Γερμανούς δημοσιογράφους

Πεσκόφ για Γερμανία: Η Μπούντεσβερ συζητά σχέδια πληγμάτων σε ρωσικό έδαφος

Οι Γερμανοί κατηγορούν τον Πούτιν ότι προσπαθεί να τους «αποσταθεροποιήσει» με υποκλοπές

Ο Μαυρομμάτης και η σύζυγός του υποβλήθηκαν σε τραχειοστομία

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Καλαποθαράκος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr