ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο «πατέρας» του CNN Τεντ Τέρνερ σε ηλικία 87 ετών

Πέθανε ο «πατέρας» του CNN Τεντ Τέρνερ σε ηλικία 87 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε την Τετάρτη 06/05 ο Τεντ Τέρνερ, ο οραματιστής ιδρυτής του CNN και ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους των διεθνών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Turner Enterprises, ο εμβληματικός επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας δώσει τα τελευταία χρόνια μάχη με την άνοια Lewy.

Ο Τέρνερ, γνωστός και ως «Το Στόμα του Νότου» για την παροιμιώδη ειλικρίνειά του, δεν ίδρυσε απλώς το πρώτο 24ωρο ειδησεογραφικό δίκτυο στον κόσμο, αλλά δημιούργησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία που περιλάμβανε από αθλητικές ομάδες (Atlanta Braves) μέχρι το «Captain Planet» και το «Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών».

Παρά την απόσυρσή του μετά την πώληση της αυτοκρατορίας του στην Time Warner, ο Τέρνερ παρέμεινε ενεργός μέχρι τα τελευταία χρόνια, όταν η υγεία του κλονίστηκε από προοδευτική εγκεφαλική διαταραχή.

Παρέμεινε μέχρι τέλους υπερήφανος για το CNN, το οποίο χαρακτήριζε ως το «μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής του», έχοντας καταφέρει να κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί την ιστορία να γράφεται live.

«Ο Τεντ ήταν ο γίγαντας στους ώμους του οποίου στεκόμαστε», δήλωσε ο Μαρκ Τόμσον, Πρόεδρος του CNN Worldwide, αποτίνοντας φόρο τιμής στον άνθρωπο που το 1991 ανακηρύχθηκε «Άνδρας της Χρονιάς» από το Time για τον τρόπο που μετέτρεψε τον πλανήτη σε έναν «άμεσο μάρτυρα της ιστορίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μετά από 18 ώρες συνομιλιών, ΗΠΑ και Ιράν έρχονται πιο κοντά σε μια τελική συμφωνία

Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» – «Δεν θα καταφέρετε καν να επιστρέψετε στην αναθεματισμένη τη χώρα σας»

Νέες απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης: Θα πλήξουμε το Ιράν ακόμα πιο σκληρά αν δεν συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr