Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού “Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά”

Η εκλογική διακήρυξη  του συνδυασμού “Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ο συνεπικεφαλής των «Πράσινων – Αλληλεγγύη» και υποψήφιος στη Β’ Αθηνών Νίκος Χρυσόγελος, ο γραμματέας της Κ. Ε. της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και το μέλος του προεδρείου των «Πράσινων – Αλληλεγγύη» Όλγα Θεοδωρικάκου.

Μετά την παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης ακολούθησαν δηλώσεις.

Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης:

«Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά, σήμερα δίνουν στη δημοσιότητα το πρόγραμμά τους, την διακήρυξή τους. Και την θέτουν στην κρίση των Ελλήνων πολιτών. Με το πρόγραμμά μας διεκδικούμε την ανατροπή, διεκδικούμε την ισόρροπη ανάπτυξη, διεκδικούμε να αρθούν και να αντιμετωπιστούν, οι κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.

Η κοινωνία βρίσκεται πεσμένη και πρέπει να σηκωθεί όρθια, η χώρα πρέπει να σηκωθεί όρθια, με συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένες προτάσεις, θέλουμε ο τόπος να βαδίσει προοδευτικά να αλλάξει σελίδα, να υπάρξει αλλαγή. Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν για την ελληνική κοινωνία.

Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά με μία σχέση συνεργασίας, που διεκδικούμε και πιστεύουμε ξεπερνάει την ημερομηνία της 25ης Ιανουαρίου που είναι η ημερομηνία των εκλογών, πορευόμαστε. Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, ζητάμε την εμπιστοσύνη του, διότι είμαστε η δύναμη που θέλει την αλλαγή, με σταθερότητα, με φερεγγυότητα, με ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας».

Συνεπικεφαλής «Πράσινων – Αλληλεγγύη» Νίκος Χρυσόγελος:

«Το ψηφοδέλτιο μας είναι μια δημιουργική συνάντηση των χώρων της πολιτικής οικολογίας και της δημοκρατικής, ανανεωτικής αριστεράς, με σαφή προγραμματική συμφωνία. Δεν είναι άθροισμα αλλά υπέρβαση των δυο κομματικών σχηματισμών. Προσβλέπει προς το μέλλον, μαθαίνοντας όμως και από τα λάθη του παρελθόντος.

Εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, η κυρίαρχη σήμερα πολιτική οδηγεί στην διάλυση της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να αλλάξουμε τις πολιτικές και τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, προς το συμφέρον της κοινωνίας, με σχέδιο και συμμετοχή της κοινωνίας.

Ούτε η στρατηγική του φόβου ούτε η οργή προσφέρουν λύσεις. Ο τυφλός διχασμός δεν επέτρεψε να υπάρξει μέχρι σήμερα ευρεία πολιτική συνεννόηση για να βρεθούν λύσεις στα μεγάλα, υπαρκτά, προβλήματα, για να αλλάξουν όσα οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία όσο και οι άδικες και καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που φούντωσαν κι επέκτειναν την κρίση.

Η δική μας παρουσία στη Βουλή θα εγγυηθεί μια ουσιαστική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει και κυβερνητική αλλαγή σε προοδευτική, δημοκρατική, οικολογική κατεύθυνση, χωρίς να επιστρέψουμε στο παρελθόν και χωρίς ετερόκλιτες συμμαχίες, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει μια νέα ισορροπημένη σχέση ΕΕ-Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...