Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να περάσει η πρόταση του Τσίπρα για Πρόεδρο Δημοκρατίας, να μην ξεφτιλιστούμε διεθνώς!

Να περάσει η πρόταση του Τσίπρα για Πρόεδρο Δημοκρατίας, να μην ξεφτιλιστούμε διεθνώς!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονο παραπολιτικό θρίλερ με μπόλικο παρασκήνιο προέκυψε ξαφνικά γύρω από το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας που αναμένεται να προτείνει η νέα κυβέρνηση.

Ενώ όλοι περιμέναμε μετά τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Η πρώτη διαρροή ήταν ότι τα “μπλόκαρε” όλα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που ως επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται ότι θέλει Πρόεδρο από την Αριστερά και μάλιστα γυναίκα, τη συγγραφέα και σεναριογράφο Ιωάννα Καρυστιάνη, σύζυγο του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

Επίσης, την Κυριακή στο Σύνταγμα εμφανίστηκαν πολλά πλακάτ που ζητούσαν Πρόεδρο τον Μανώλη Γλέζο (που το έχουν κάνει “υποψήφιο πασπαρτού” στον ΣΥΡΙΖΑ). Δεν ήταν πλακάτ της Αριστερής Πλατφόρμας, τα κράταγαν μέλη της ΚΟΕ που εκδίδει την εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς.

glezos-president

Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι και ο Πάνος Καμμένος είχε από την πλευρά του μια… ιδέα για Πρόεδρο. Αφού σου λέει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διάφορες προτάσεις, εγώ ως συγκυβερνήτης να μην διαφοροποιηθώ, να δείξω ότι έχω κι εγώ τις προτιμήσεις μου; Ο Πάνος Καμμένος, λοιπόν, λέγεται ότι πρότεινε για Πρόεδρο τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Κι ενώ το όλο σκηνικό άρχισε να μοιάζει αστείο, ξαφνικά τα πράγματα… σοβάρεψαν!

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρουν δημοσιεύματα, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και σε μακράς διάρκειας τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, επανέλαβε τις αντιρρήσεις του σε σχέση με την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Επιτροπή και τη μετακόμισή του στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού.

Βεβαίως εδώ και μέρες πληροφορούμασταν ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το είχε πάρει απόφαση ότι θα του φύγει ο Δημήτρης, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στην Αθήνα και αναμένει τις εξελίξεις. Τι συνέβη ξαφνικά;

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λένε τα ίδια δημοσιεύματα, όσο και τις προηγούμενες ημέρες τόσο και την Κυριακή το απόγευμα, εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στους επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Επιτροπή θα διατάρασσε τις ισορροπίες ανάμεσα στα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, ενώ παράλληλα θα άνοιγε την πόρτα της εισόδου στον πρώτο αριστερό πολιτικό, τον οποίο θα υποδείκνυε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και εδώ γεννάται το εξής εύλογο ερώτημα: μα τι σαχλαμάρες για ισορροπίες μας λένε; Όταν μια χώρα έχει αριστερή κυβέρνηση, αριστερό Επίτροπο θα στείλει! Τι θα στείλει; Από άλλο κόμμα για να μην χαλάσουν οι… ισορροπίες του Γιούνκερ; (αστειότητες, το αντιλαμβάνεστε).

Εμείς σας είχαμε γράψει στις 3 Φεβρουαρίου ότι αυτά περί Γιούνκερ είναι ίντριγκες που πίσω τους βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να μην στεριώσει η κυβέρνηση.

“Η απροκάλυπτη παρέμβαση Σαμαρά προς τον Γιούνκερ, ώστε να πιέσει τον Αβραμόπουλο να μη παραιτηθεί από επίτροπος, προκαλεί ήδη τη δυσαρέσκεια του πρώην υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος έχει αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση Τσίπρα”, σας γράφαμε στις 3 Φεβρουαρίου και όλο το παρασκήνιο είναι εδώ: Παρασκηνιακές «εμπλοκές» Σαμαρά για να μην εκλεγεί ο Αβραμόπουλος Πρόεδρος Δημοκρατίας όπως και στις 4 Φεβρουαρίου σας ενημερώναμε ότι: Δεν του πέρασε του Σαμαρά – Ο Αβραμόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι διαρροές, λοιπόν, που διαβάζετε περί Γιούνκερ, εδώ και εκεί, είναι από την παρέα Σαμαρά που δεν θέλει με τίποτα “γάμο” Τσίπρα – Αβραμόπουλου για λόγους τόσο πολιτικούς όσο και γεωπολιτικούς.

Στην όλη εμπλοκή που προέκυψε ξαφνικά, βγήκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης το βράδυ της Κυριακής από το Μέγαρο Μαξίμου και είπε στους δημοσιογράφους:

«Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να ανακοινώσει την πρότασή του για τον υποψήφιο αμέσως μετά την έκβαση του κρίσιμου Eurogroup που διεξάγεται αύριο βράδυ στις Βρυξέλλες».

Το θέμα του Προέδρου θα συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από το σύνολο των βουλευτών και εκεί αναμένεται να εκφραστούν και επιφυλάξεις ή ό,τι άλλο εκφραστεί.

Στο ερώτημα τι παίζεται, τι συμβαίνει, απαντάμε: Καμία συνωμοσία σοβαρή, μικροπολιτικές ίντριγκες (τις οποίες λατρεύει το περιβάλλον Σαμαρά) και ιδεοληπτικές αγκυλώσεις (αριστερής πλατφόρμας). Ο καθένας για τους λόγους του δεν θέλει Αβραμόπουλο. Είναι κανένας λόγος σοβαρός; Όχι!

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως κεντρώος πολιτικός αλλά και αντιπρόεδρος της ΝΔ, θα ολοκληρώσει το παζλ της εθνικής ενότητας που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας για να κυβερνήσει ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Επίσης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως έμπειρος διπλωμάτης και πολιτικός, που μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει σε οποιονδήποτε σημαντικό άνθρωπο στον πλανήτη του ζητηθεί, θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος της κυβέρνησης και όχι ένας διακοσμητικός πρόεδρος που θα σκοτώνει μύγες όταν δεν υπογράφει προεδρικά διατάγματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν τον θέλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι ξέρει ότι θα βοηθήσει την κυβέρνηση να μακροημερεύσει.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε άλλη πραγματικότητα, δεν τον θέλει επειδή είναι… δεξιός!

Βεβαίως κανείς δεν μας λέει τα πολιτικά προσόντα της πρότασης Λαφαζάνη, της διάσημης συγγραφέως. Αλλά τι σημασία έχουν αυτά εάν ο Πρόεδρος είναι διακοσμητικός;

Ναι, αλλά δεν θα ήταν καλό ο Πρόεδρος πέρα από διακοσμητικός να κάνει και καμία δουλειά; Να έχει και πέντε γνωριμίες στον πλανήτη; Να βοηθήσει τον νέο μας πρωθυπουργό να κάνει και άλλους φίλους πέρα από τον συμπαθέστατο αλλά… “περιορισμένο” Ματέο Ρέντσι;

Επειδή, λοιπόν, προφανώς ο Λαφαζάνης “έπρηξε” τον Αλέξη Τσίπρα, του είπε ο πρωθυπουργός. “Θες δημοκρατικές διαδικασίες; Πάμε στην κοινοβουλευτική ομάδα να το λύσουμε!”. Για αυτό και θα πάει το ζήτημα εκεί κι εάν ο Αλέξης Τσίπρας ελέγχει την πλειοψηφία των βουλευτών θα έχει την υποψηφιότητα που εκείνος επιθυμεί.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πόσο κακό γίνεται αυτή τη στιγμή στη δημόσια και διεθνή εικόνα του πρωθυπουργού που δείχνει στους “έξω από εδώ” ότι δεν έχει μπετόν αρμέ την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ότι πέρα από τον Καμμένο που έχει συγκυβερνήτη έχει και τον Λαφαζάνη. Και εμείς μια απορία την έχουμε.

Όλοι αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑίοι της πλατφόρμας και δεν ξέρουμε ποιανής άλλης φράξιας, είναι δηλαδή διατεθειμένοι μέχρι και να ρίξουν την κυβέρνηση για να μην εκλεγεί ο Αβραμόπουλος;

Δηλαδή, πάνε καλά; Ο Αβραμόπουλος είναι το πρόβλημά τους; Όχι το “μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο”, το λες και “πρόγραμμα” χωρίς λιτότητα, που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Στο θέμα του Προέδρου βρήκαν να κάνουν τα… αριστερά κοκόρια; Όχι δηλαδή εκεί που υπάρχει ουσία αλλά στους τύπους;

Φυσικά και θα περάσει η γραμμή του Αλέξη Τσίπρα και όλοι αυτοί, που νομίζουν ότι η διακυβέρνηση του τόπου είναι παιδική χαρά, θα συνέλθουν σύντομα, όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, γιατί προς το παρόν βρισκόμαστε στη φάση “πώς φορά το πουκάμισο ο Βαρουφάκης”.

Και μακάρι να περάσει αυτό που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας στην προεδρική εκλογή, γιατί αλλιώς θα περάσει του Σαμαρά. Και τότε είναι που ο πρωθυπουργός θα εξευτελιστεί διεθνώς και μαζί του και όλος ο τόπος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ποινή 3 ετών με αναστολή στον οδηγό της Ντ. Μπακογιάννη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσωνα Λαλαούνη

Ενοχή του οδηγού της Ντ. Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσανα Λαλλαούνη ζητεί ο Εισαγγελέας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...