Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρχισαν να ξυπνάνε οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες – Καταδικάζουν τη λιτότητα

Άρχισαν να ξυπνάνε οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες – Καταδικάζουν τη λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άρχισαν να κινούνται οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες , μετά και την κατάληξη των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωζώνη.

Διαπιστώνοντας προφανώς ότι δεν μπορούν να αφήσουν την παντοκρατορία στην Γερμανία και στο Γερμανοκρατούμενο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα γιατί διαφορετικά θα χάσουν τα όποια ερείσματα τους έχουν απομείνει στους λαούς τους, οι ηγέτες των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που συναντήθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη επισήμαναν τους κινδύνους που κρύβει μια “αυτοκαταστροφική λιτότητα” .

Ωστόσο επισήμαναν, ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι δεσμεύσεις, υμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχει αναλάβει η Ελλάδα, κρατώντας έτσι ακόμη και τώρα κάποιες αποστάσεις.

“Πρέπει να χειριστούμε με σοβαρότητα τα δημοσιονομικά μας, να μην επιτρέψουμε να έχουμε δημοσιονομικά ελλείμματα και να τα μειώσουμε επειδή έχουμε ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές”, είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς (φωτό), μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου αυτής.

“Η λιτότητα για χάρη της λιτότητας, οι τιμωρητικές πολιτικές για τους λαούς, οδηγούν στην άνοδο του λαϊκισμού και αποδυναμώνουν την πιθανότητα να επανέλθουμε στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στις χώρες μας”, κατέληξε ο Βαλς.

“Είναι αναγκαίος ο περιορισμός του δημοσίου χρέους αλλά δεν γίνεται να έχουμε μείωση του δημόσιου χρέους χωρίς ανάπτυξη και απασχόληση”, επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονθάλεθ, από την πλευρά του, ζήτησε να μπει ένα τέλος στην “αυτοκαταστρφική λιτότητα”.

Αυτό που διαφοροποιεί τους Σοσιαλιστές από τα αριστερά, αντιφιλελεύθερα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το Podemos στην Ισπανία είναι η “υπευθυνότητα”, υποστήριξε η Ιράτσε Γκαρθία, η επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών. “Υπάρχουν στόχοι που πρέπει να τηρηθούν. Για να μπορέσουμε να επενδύσουμε, πρέπει να ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή”. είπε.

Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες υιοθέτησαν ψήφισμα με το οποίο δεσμεύονται να εργαστούν για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη, την απασχόληση -ιδίως των νέων- και την ευελιξία. Τάχθηκαν επίσης υπέρ της επιβολής ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. “Η λιτότητα δεν λειτούργησε”, τονίζεται στο ψήφισμα αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...