Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Απαγορεύω κάθε σκέψη για Grexit

Μοσκοβισί: Απαγορεύω κάθε σκέψη για Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Πιέρ Μοσκοβισί,

«Όχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, ο Γάλλος Επίτροπος , Πιέρ Μοσκοβισί, στην πρωϊνή εκπομπή του κρατικού καναλιού France 2. Η δήλωση έγινε απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν και ο ίδιος μελετά το πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Σπήγκελ, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.

« Δεν υπάρχει σχέδιο Β» τόνισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε : «Οταν αρχίζουμε να μιλάμε για σχέδιο Βήτα, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο ΄Αλφα. Υπάρχει ένα και μόνο σχέδιο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι εντός της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις Δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Περιμένω σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ανέπτυξε στην πρωϊνή εκπομπή του κρατικού καναλιού France2, τις απόψεις του, για το τι ακριβώς περιμένει από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να υποβάλλει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση. «Θα είναι μια πρώτη ανάγνωση μεταρρυθμίσεων, όχι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα» εξήγησε ο Επίτροπος και πρόσθεσε:«’Αλλωστε, δεν ανήκει στους Ευρωπαίους να δώσουν ένα εύσημο ή αντίθετα να απορρίψουν αυτό που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως-η ελληνική κυβέρνηση- να δώσει τη φιλοσοφία της για το σύνολο.Το σημαντικό είναι ότι, εφ’ όσον συμπεριληφθούν νέα μέτρα προερχόμενα από το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αντικαταστήσουν άλλα μέτρα, ώστε το σύνολο να είναι δημοσιονομικά ισορροπημένο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σόιμπλε συνωμοτούσε για Grexit μην τηρώντας το γερμανικό σύνταγμα

Γερμανικό Δικαστήριο: Μέρκελ-Σόιμπλε αποφάσισαν μόνοι τους την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ο Τσίπρας είδε Μοσκοβισί: Κάναμε πολλά για να μιλάνε σήμερα για «μικρό θαύμα»

Ο Μοσκοβισί προβλέπει δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020

Μοσκοβισί: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...