Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί λένε ότι δεν μας χρωστάνε καμία πολεμική αποζημίωση!

Οι Γερμανοί λένε ότι δεν μας χρωστάνε καμία πολεμική αποζημίωση!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Ζάιμπερτ, δεχόμενος – κατά την ημερήσια ενημέρωση Τύπου – πληθώρα ερωτήσεων από Γερμανούς δημοσιογράφους για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι «η Γερμανία γνωρίζει πολύ καλά τις ηθικές της υποχρεώσεις. Το θέμα των ελληνικών αποζημιώσεων έχει κλείσει και ηθικά και οριστικά».

Ακόμη υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει τεθεί από κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης προς τη γερμανική πλευρά, προσθέτοντας ότι «το ζήτημα των γερμανικών αποζημειώσεων δεν έχει συζητηθεί μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα».

Προφανώς για τους Γερμανούς μόνο το δικό μας κράτος έχει “συνέχεια” και οφείλει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Το δικό τους εγκληματικό κράτος που ευθύνεται για 700.000 νεκρούς Έλληνες και ολοκληρωτική καταστροφή και λεηλασία της πατρίδας μας, δεν έχει συνέχεια από τους ναζί! Ωστόσο, στους Ισραηλινούς έχουν καταβάλει αποζημιώσεις πολλών δεκάδων δισ. ευρώ για όσα έκαναν στους Εβραίους. Σε εμάς πουλάνε τρέλα… Είναι και πολλά τα λεφτά. Που θα βρει το ληστρικό Βερολίνο ένα τρισ. ευρώ που μας χρωστάνε συνολικά;

Έντονη ήταν και η αντίδραση του εκπρόσωπου της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα, Χανς Μίχελμπαχ, ο οποίος αναφερόμενος την Τετάρτη στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου είπε χαρακτηριστικά πως «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».

«Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του ’50», υποστήριξε ο κ. Μίχελμπαχ για τις πολεμικές αποζημιώσεις, σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Handelsblatt», ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Ν. Παππά για τον Β. Σόιμπλε, μίλησε για «άθλια» και «άμετρη» κριτική, προσθέτοντας ότι το κακό στιλ έχει γίνει πλέον κάτι σαν «το σήμα κατατεθέν του συνασπισμού ριζοσπαστών στην Αθήνα».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει και καμία (ιδέα) η κυβέρνηση. Αντ’ αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι», πρόσθεσε ο κ. Μίχελμπαχ.

Υπενθυμίζεται πως σχολιάζοντας χθες τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, στο περιθώριο του Ecofin, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς δήλωσε ότι «η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς είχε πει τα εξής: «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».

Έχουν αρχίσει και στριμώχνονται οι αλαζονικοί νεοφιλελεύθεροι του Βερολίνου. Τους ενοχλεί που επιτέλους υπάρχει μια κυβέρνηση στην Ευρώπη που τους υπενθυμίζει όχι μόνο τα χρέη τους αλλά και ποιοι είναι: απόγονοι ναζιστών που αιματοκύλησαν τον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...