Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεμινάρια θα κάνει ο ΟΟΣΑ στην κυβέρνηση

Σεμινάρια θα κάνει ο ΟΟΣΑ στην κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην βοήθεια του ΟΟΣΑ προσδοκά η κυβέρνηση , προκειμένου να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο ΟΟΣΑ θα κάνει σεμινάρια σε στελέχη των υπουργείων για τη φορολογία, τη διαφθορά, τις μεταρρυθμίσεις προϊόντων και αγαθών κ.α.

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, «την Πέμπτη θα παρουσιάσουμε στον ΟΟΣΑ όλο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε. Στόχος είναι να βοηθηθούμε στην εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο ίδιος μαζί με το πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, την χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντική», τονίζοντας ότι εκτός από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει δοθεί στους εταίρους μας, θα παρουσιάσει και άλλες.

«Οι υπηρεσίες του ΟΟΣΑ έχουν την τεχνογνωσία για διάφορα θέματα, έτσι θα γίνει μια σειρά σεμιναρίων όπως για παράδειγμα για τη φορολογία, τη διαφθορά, τις μεταρρυθμίσεις προϊόντων και αγαθών κ.α».

Σε κάθε ένα από αυτά τα σεμινάρια θα γίνει παρουσίαση προς τα ελληνικά κλιμάκια και την ελληνική ηγεσία, των δυνατοτήτων του ΟΟΣΑ και των εμπειριών που έχει από άλλες χώρες.

«Αύριο θα εκπαιδευόμαστε και θα συζητάμε ολόκληρη τη μέρα» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να βοηθηθούμε στην εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και μετρήσιμο όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του. Έτσι έχει γίνει και με άλλες κυβερνήσεις που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία, τις εμπειρίες και το έργο του ΟΟΣΑ, ώστε να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους» τόνισε.

Ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε την έκφραση για «νέα εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ» χαρακτηρίζοντας τον όρο «ξεπερασμένο» και ότι δεν αποτελεί μέρος των συζητήσεων με τον ΟΟΣΑ, σύμφωνα άλλωστε και με σχετική δήλωση του ο Α. Γκουρία.

«Μιλάμε για ένα νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο που θα προκύψει από τη συνεργασία μας με τον Ανχελ Γκουρία και το προσωπικό του στον ΟΟΣΑ» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Σαπέν, ο κ. Βαρουφάκης την χαρακτήρισε «εθιμοτυπική».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...