Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ κ.α. στις Βρυξέλλες στη σκιά του Ομπάμα

Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ κ.α. στις Βρυξέλλες στη σκιά του Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντέισελμπλουμ και Ντόναλντ Τουσκ.

Στην αποψινή συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ειδικά μετά το ναυάγιο με τα τεχνικά κλιμάκια και της τήρησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, ζητώντας παράλληλα από την πλευρά των δανειστών να δώσει στην Αθήνα τις ανάσες που χρειάζεται, προκειμένου να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για την οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος χρέους.

Το Bloomberg, επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο, σημείωνε ότι η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Αλέξη Τσίπρα ως ευκαιρία να γνωρίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας.

Άλλωστε η κίνηση του κ. Τσίπρα να ζητήσει τη σημερινή συνάντηση μία ημέρα μετά την οριστικοποίηση της συνάντησής του στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ επιβεβαιώνει και από ελληνικής πλευράς της χαμηλές προσδοκίες για το «ραντεβού» της Δευτέρας, παρά τις αρχικές προσδοκίες.

Τουλάχιστον, σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος, «θα είναι μια ευκαιρία για τις δύο πλευρές να ρίξουν τους μεταξύ τους τόνους», μετά το μπαράζ δηλώσεων των τελευταίων ημερών που οδήγησε ακόμη και σε προφορικό διάβημα του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο για τις δηλώσεις Σόιμπλε για τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα επικοινώνησε με την καγκελάριο Μέρκελ, ζητώντας μια «ρεαλιστική συμφωνία» που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός Ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...