Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η παγκόσμια πρωτοτυπία που κατάφερε ο… Συριζαίος Νικολόπουλος (έγγραφα)

Η παγκόσμια πρωτοτυπία που κατάφερε ο… Συριζαίος Νικολόπουλος (έγγραφα)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία ερώτηση που κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος για την Πτολεμαΐδα V, τη νέα λιγνιτική μονάδας στη Δυτική Μακεδονία αποτέλεσε αιτία να υπάρξει μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας να βάζει χέρι για να συνετίσει τον… κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κόμματος.

Η ιστορία είναι αρκετά περίεργη και αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Η Πτολεμαΐδα V είναι μία μονάδα, υπέρ της οποίας έχουν ταχθεί αναφανδόν εξ’ αρχής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς θα δημιουργήσει 2.500 θέσεις εργασίας και κρίνεται ως εξόχως σημαντική, τόσο για την Κοζάνη, όσο και εν γένει για τη Δυτική Μακεδονία.

Την Τρίτη ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση, η οποία τασσόταν κατά της ολοκλήρωσης του φαραωνικού έργου, κόστους δισεκατομμυρίων, τα οποία ως επί των πλείστων έχουν εξασφαλιστεί από γερμανικά κεφάλαια. Η αιτία που προέβαλε ο κ. Νικολόπουλος είναι ότι πρόκειται για μία ρυπογόνα επένδυση, ενώ ζήτησε να μάθει «εάν ο αρμόδιος υπουργός θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μετάβαση σε νέες καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή». Με λίγα λόγια ο κ. Νικολόπουλος ήρθε σε γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με το κόμμα με το οποίο συνεργάζεται για να υπερασπιστεί για κάποιον ανεξήγητο λόγο την προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι άγνωστο κατά πόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ γνώριζε όταν κατέθετε την ερώτηση ότι στη σχετική σύμβαση υπάρχουν ρήτρες οι οποίες δύνανται να ενεργοποιηθούν σε τυχόν εμπλοκή ή νέες καθυστερήσεις του έργου, καθώς και ποιοι μπορεί να βγουν ωφελημένοι από τυχόν εμπλοκή του. Αυτό που ομως θεωρείται δεδομένο, είναι ότι ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος γνώριζε πως η επίσημη θέση του κόμματος με το οποίο συνεργάζεται είναι υπέρ της ολοκλήρωσης της μονάδας Πτολεμαΐδα V.

Η ερώτηση λίγο μετά την κατάθεσή της αποσύρθηκε. Ουδείς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και δη η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ή έστω ο βουλευτής Κοζάνης, Χάρης Κατανας δεν τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Αυτό που ωστόσο προκαλεί εντύπωση είναι σε ρόλο… εκπροσώπου εμφανίστηκε ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ και αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος κάλεσε τον ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ του κόμματος να «συνειδητοποιήσει ποιες είναι οι αρχές και θέσεις του κόμματος και να τις αποδεχθεί», τονίζοντας μάλιστα ότι «ειδάλλως δεν έχει καμία θέση μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ».

Για το θέμα παρενέβη και η βουλευτής Κοζάνης, συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ και πρώην τομεάρχης Ενέργειας των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη κατασκευής του έργου Πτολεμαΐδα V.

Η κα. Μακρή αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Η μονάδα Πτολεμαΐδα 5 δεν είναι παιχνίδι επικοινωνιακής εκμετάλλευσης» Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες περίεργων και πιθανών ύποπτων παιχνιδιών σχετικά με την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, γνωστής και ως «Πτολεμαΐδα 5».

Εύλογα γεννάται το ερώτημα για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από την αποτροπή κατασκευής μιας μονάδας με 50% λιγότερη κατανάλωση λιγνίτη, 50% λιγότερη τέφρα, 50% λιγότερη έκλυση διοξειδίου του άνθρακα και με σύγχρονη μονάδα αποθείωσης για την παρακράτηση διοξειδίου του θείου. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος συγκεκριμένου κόμματος καταθέτει ερώτηση ενάντια στην κατασκευή της μονάδας, εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης εγκαλεί εκτός αρμοδιότητας βουλευτή συγχέοντας την θέση που του ανατέθηκε με τη κομματική του ταυτότητα.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι ιδιαίτερα σοβαρή για να γίνεται εσωκομματική αντιπαράθεση οποιαδήποτε πολιτικού μορφώματος καθώς από αυτή εξαρτάται το μέλλον του Νομού Κοζάνης καθώς και η τροφοδοσία της επικράτειας με φτηνό ρεύμα.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με εκδρομές στα υπουργεία, που θυμίζουν μπουλούκι περιοδεύοντος θιάσου καλό θα είναι να μελετήσουν την ουσία του ζητήματος και να μην κάνουν γενικόλογες δηλώσεις για την καύσιμη ύλη. Η ορθή και έγκαιρη υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα συνεχίσει την τηλεθέρμανση της Εορδαίας, θα ευνοήσει το περιβάλλον με την αποφυγή των οικιακών καυστήρων πετρελαίου και θα εμποδίσει την εξάρτηση των καταναλωτών από το ακριβό ρεύμα των ιδιωτών.

Δείτε την ερώτηση Νικολόπουλου

nikolopoulos1

nikolopoulos2

Δείτε το δελτίο Τύπου του Παναγιώτη Πλακεντά

plakentas

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...