Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με γεωπολιτικό «άρωμα» η επίσκεψη Κοτζιά στο Βερολίνο πριν τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Με γεωπολιτικό «άρωμα» η επίσκεψη Κοτζιά στο Βερολίνο πριν τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια μέρα πριν την συνάντηση Μέρκελ- Τσίπρα στο Βερολίνο, την Δεύτερα 23 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πραγματοποιεί ταξίδι – αστραπή, την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι ελληνογερμανικές σχέσεις δεν διάγουν την καλύτερη περίοδό τους, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Κατά συνέπεια η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο εκλαμβάνει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς εκτός των άλλων δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων του με τον Γερμανό ομόλογο του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν θέματα ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, με κορυφαίο αυτό της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά και των σχέσεων με την Ρωσία.

Η συζήτηση αναμένεται να είναι άκρως σημαντική, καθώς άλλωστε , όπως είναι γνωστό, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Κρεμλίνο στις 8 Απριλίου και θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια περίοδο , που οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να τον απομονώσουν λόγω του Ουκρανικού προβλήματος.

Οι σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας, όπως έχει καταστεί σαφές δεν απασχολούν μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τον Αμερικανικό παράγοντα, που δημοσίως και επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την Ε.Ε. και κυρίως προς την ηγέτιδα της Γερμανία, για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, προκειμένου να μην υπάρξουν γεωπολιτικά «ζητήματα», από μια στροφή της Ελλάδος προς Ανατολάς για εξασφάλιση βοήθειας.

Στην συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και ιδιαίτερα η πολιτική αστάθεια στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και το «ελληνικό ζήτημα» με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας που εξακολουθεί να παραμένει άλυτο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...