Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τετ α τετ Μέρκελ- Ολάντ με επίκεντρο την Ελλάδα

Τετ α τετ Μέρκελ- Ολάντ με επίκεντρο την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις συζητήσεις με τους Θεσμούς κάλεσαν την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τρίτη στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του τακτικού γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην χώρα μας, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες για το ζήτημα της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις σχέσεις Γαλλίας και Γερμανίας, υοπογραμμίζοντας ότι «έχουν έρθει πολύ κοντά τους τελευταίους τρεις μήνες».

Ειδικότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία υποδέχτηκε τον κ. Ολάντ στην Καγκελαρία, αναφέρθηκε, στην Ελλάδα, λέγοντας πως η διαδικασία συνομιλιών ανάμεσα στην χώρα και τους θεσμούς «πρέπει να συνεχιστεί».

Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, υπάρχει κάποια ευελιξία, αλλά το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο.

«Υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει με τους θεσμούς μετά τις αυριανές συνομιλίες. Είμαι πεπεισμένη ότι θα γίνει. Οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται πρέπει να πάρουν την κατεύθυνση τις υποχρέωσης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα, εκτός από τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ζωή».

Παράλληλα, επισήμανε ακόμη ότι περιμένει τα συμπεράσματα των θεσμών σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

«Δεν θα ορίσω συγκεκριμένες ημερομηνίες, το πρόγραμμα τρέχει μέχρι το τέλος του Απριλίου. Όσο το συντομότερο η Ελλάδα απαντήσει, τόσο γρηγορότερα θα μπορούμε να βοηθήσουμε. Η δουλειά συνεχίζεται», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στην τραγωδία με το Airbus της Germanwings, στην τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού CharlieHebdo και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Η Γαλλία και η Γερμανία συνεργάζονται πολύ στενά σχετικά με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας», δήλωσε, προσθέτοντας πως οι υπουργοί των δύο χωρών έχουν ενημερώσει την ίδια και τον Γάλλο πρόεδρο σχετικά με θέματα ασφαλείας, την παράνομη μετανάστευση και τα θέματα οικονομίας, περιβάλλοντος και ανάπτυξης.

Ακόμη, μίλησε για το θέμα των πυρηνικών του Ιράν, τονίζοντας πως ελπίζει να υπάρξει μια «αποδεκτή συμφωνία».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο» και επομένως «όσο το συντομότερο δυνατό οριστούν οι μεταρρυθμίσεις θα είναι το καλύτερο, για ολόκληρη την Ευρωζώνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...