Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φεύγουν άρον άρον για διακοπές οι θεσμοί – Δεν ακούνε τους Μέρκελ και Ολάντ

Φεύγουν άρον άρον για διακοπές οι θεσμοί – Δεν ακούνε τους Μέρκελ και Ολάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την στιγμή που Μέρκελ και Ολάντ , έκαναν λόγο σήμερα Τρίτη, με τον πιο επίσημο τρόπο, πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» για το ελληνικό ζήτημα, αύριο Τετάρτη αναχωρούν άρον άρον από την Αθήνα για να κάνουν τις διακοπές τους, λόγω του Πάσχα των καθολικών τα τεχνικά κλιμάκια των τριών «θεσμών».

Μέρκελ και Ολάντ , κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 17ου Γερμανογαλλικού Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη, τόνισαν ότι δεν υπάρχει χρόνος για την Αθήνα και να παραμείνει προσηλωμένη στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της.

«Είπα πρόσφατα ότι ο χρόνος έχει σημασία, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και επομένως πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Όπως είπε, «όσο πιο γρήγορα καταθέσει η Ελλάδα προτάσεις, τόσο το γρηγορότερο μπορεί και να συναφθεί μια συμφωνία».

Αύριο θα γίνει πάλι συντονισμός στο EuroWorking Group και μετά σίγουρα θα συνεχιστεί η εργασία με τους θεσμούς, ανέφερε η Καγκελάριος, η οποία ωστόσο αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία εκταμίευσης της βοήθειας.

Και ενώ η Καγκελάριος μιλούσε για σκληρή δουλειά από Ελλάδα και την παρέπεμπε πάλι στους «θεσμούς» , τα τεχνικά κλιμάκια των τριών θεσμών αναχωρούν από την Αθληνα αύριο Τετάρτη για το Πάσχα των Καθολικών, με την δικαιολογία ότι έκλεισε ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – Βρυξελλών για τη μεταρρυθμιστική λίστα.

Αύριο Τετάρη, πάντως, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Euroworking group προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, ενώ η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά προσδοκά μία πολιτική απόφαση – κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς να συνεδριάσει το Eurogroup – η οποία θα συνοδεύεται από την εκταμίευση ποσού το οποίο μπορεί να καλύψει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου ύψους 448 εκατ. ευρώ.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί με δηλώσεις τους έδειξαν προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας, ακόμη και αύριο, κάτι που τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων δεν φαίνεται να συμμερίζονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι στο Brussels Group οι συνεδριάσεις «έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας και ότι «οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους».

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, πάντως η εκπρόσωπος της Μίνα ΑντρέεβαΌπως δήλωσε , ότι οι συζητήσεις στο Brussels Group δεν κατέληξαν στον «αξιόπιστο και ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων», που αποτελεί την προϋπόθεση για την σύγκληση του Eurogroup.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

Μέρκελ για θάνατο Ναβάλνι: «Φιμώθηκε με τρομακτικές μεθόδους»

Αλ. Τσίπρας: Συνάντηση με Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι – Τι συζήτησαν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...