Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ξαφνικός θάνατος του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου! Όλοι εναντίον όλων

Ο ξαφνικός θάνατος του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου! Όλοι εναντίον όλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ραγδαίες εξελίξεις και έντονες αντιδράσεις αναμένονται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σε ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να καταργήσει και επισήμως το σοσιαλιστικό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και σε συνεργασία με την “εκσυγχρονιστική” και νεοφιλελεύθερη Κίνηση των «58» να ιδρύσουν νέο κόμμα με τον τίτλο Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Ήδη, πολλά από τα εναπομείναντα στελέχη που συμμετέχουν στο ΠΑΣΟΚ, δίχως να ανήκουν στους εκσυγχρονιστές ή στους “βενιζελικούς”, αλλά έμεναν για συναισθηματικούς λόγους, έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν δυναμικά.

Μεταξύ εκείνων που αντιδρούν έντονα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πάρα πολλά στελέχη προσκείμενα στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και αρκετοί άλλοι που δεν είναι ενταγμένοι σε κάποια ομάδα.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις στελεχών και θα υπάρξουν αντιδράσεις ενόψει των συνεδριάσεων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης έχει ήδη συναντηθεί με βουλευτές και στελέχη με τα οποία διατηρεί πολιτικές σχέσεις. Αποφάσισαν να αντιδράσουν και να απαιτήσουν απ’ τον νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει ότι η όποια συμμαχία αποφασιστεί δεν θα γίνει με παραμερισμό του Κινήματος, εγκατάλειψη των συμβόλων και του ονόματος.

Επίσης θα απαιτήσουν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου να εκλεγεί με ψηφοφορία απ’ τη βάση. Αυτό επειδή οι «58» απαιτούν ο επικεφαλής να είναι στέλεχος απ’ την Κίνησή τους. Μάλιστα συζητούν και τα ονόματα των Παγουλάτου, Βούλγαρη.

Ο Μιάλης Καρχιμάκης με οργισμένη δήλωσή του κατακεραυνώνει τον Βενιζέλο, τον κατηγορεί ότι –επί της ουσίας- μεθοδεύει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι αν κάποιοι θέλουν συμμαχίες (εννοεί τους «58») τότε να έρθουν αυτοί προς το ΠΑΣΟΚ και όχι να ενταχθεί το ΠΑΣΟΚ σε αυτούς!

Παράλληλα κατηγορεί τους «58» ότι προσπαθούν να απομυθοποιήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου ενώ τους «πυροβολεί» και για μια σειρά άλλων θεμάτων!

Στους “αντάρτες” προστέθηκε (αν και προς το παρόν χωρίς δημόσια τοποθέτηση) και ο Κώστας Λαλιώτης!

Λέγεται ότι ο Κώστας Λαλιώτης έγινε δέκτης σφοδρών αντιδράσεων στελεχών απ’ όλη την Ελλάδα. Και τους διαμήνυσε, ότι κι αυτός διαφωνεί με την διάχυση του ΠΑΣΟΚ στην Κίνηση των «58»!

Μεταξύ των αντιδρώντων είναι και πολλά στελέχη απ’ το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού και μέλη νομαρχιακών.

Ας σημειωθεί, ότι ούτε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης (αν και σκληρός εκσυγχρονιστής) συμφωνεί με τις μεθοδεύσεις Βενιζέλου, ενώ αντιδρούν και η ομάδα των «υφυπουργών» (Μωραΐτης, Πεταλωτής, Όθωνας, Σαχινίδης κ.α.).

Την ίδια ώρα, να σημειώσουμε εδώ, ότι σοσιαλιστικές δυνάμεις που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ λόγω μνημονίου και δεν έχουν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Δραχμή – Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση του Θεόδωρου Κατσανέβα, το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα (από “χαραλαμπιδικά” στελέχη που συμμετείχαν στο Άρμα Πολιτών) και η πρωτοβουλία του πανεπιστημιακού Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Χρέος μας – Προσκλητήριο για τη Συγκρότηση του Σοσιαλιστικού Χώρου, βρίσκονται σε έντονες μεταξύ τους διεργασίες για τη συγκρότηση κοινού πατριωτικού σοσιαλιστικού ψηφοδελτίου για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης χωρίς μνημονιακά και εκσυγχρονιστικά βαρίδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...