ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Μάρδας,


















































Ιρανική πυρηνική παγίδα: Γιατί οι χερσαίες επιχειρήσεις είναι αναπόφευκτες
Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;
Ακρόπολη: 60χρονος μαχαίρωσε Ελληνοαμερικανούς τουρίστες - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Την Τετάρτη 22/07 θα φτάσει μέχρι 43°C
Νίκος Δένδιας: «Ζούμε σε μια κοινωνία ισοπέδωσης» - «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την Άμυνα της Πατρίδας» - Ισχύς μας στους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε αναδίπλωση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωινή του δήλωσή του ότι «λείπουν 400 εκατ. για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους», μεταξύ των οποίων μισθοί – συντάξεις και λειτουργικές δαπάνες.
«Ήδη από συσκέψεις που είχαμε θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό», ανέφερε ο κ. Μάρδας μιλώντας στο Star.
«Είχαμε μία σύσκεψη και είδαμε τι χρήματα μπορούν να έρθουν άμεσα. Θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και με αυτά που προσδοκούμε το συγκεκριμένο πρόβλημα θα ξεπεραστεί», διαβεβαίωσε.
Ερωτηθείς από πού θα προκύψουν τα χρήματα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν επαφές με εταιρείες του δημοσίου, όπως η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ, που «μπορούν να συμβάλουν αν θέλουν».
«Προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε ένα σύνολο ρεζερβών» λαμβάνοντας υπόψη «τα χειρότερα σενάρια που μπορεί να συμβούν», πρόσθεσε.
Όπως είπε επίσης, «δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ. ευρώ που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει».
Στόχος, κατέληξε, «είναι τα 2,5 δισ. ευρώ τα οποία τα χρειάζομαι για να καλύψω οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει και τον Μάιο».
























































