Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας έλυσε το «γόρδιο δεσμό» για τα αποθεματικά με την ΚΕΔΕ

Ο Τσίπρας έλυσε το «γόρδιο δεσμό» για τα αποθεματικά με την ΚΕΔΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άνοιξε ο δρόμος για τη μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με το προεδρείο της ΚΕΔΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο Πρωθυπουργός, δεσμεύτηκε ότι τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση να μην δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά. Επίσης πολύ σύντομα θα υπάρξει η διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά τα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Επιπλέον, τόνισε ότι «στην συνάντηση την οποία είχαμε με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε άλλες μονομερείς ενέργειες, και ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τον διάλογο και μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης να δώσουν το πράσινο φως για τη μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Δευτέρα στις 12.00 και εκεί λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ενέργειες, αλλά και άλλα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω διερευνήσεις και διευκρινίσεις μέσα από το γραφειοκρατικό κομμάτι της εφαρμογής αυτού του μέτρου, θα πάρουμε και τις αποφάσεις που χρειάζονται» επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το κατά πόσο έχει μια πρώτη εικόνα και αν μετά η σημερινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα κατέστησε πιο πιθανή την έγκριση των δημάρχων στη μεταφορά των αποθεματικών των δήμων σε ειδικό λογαριασμό, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι «κατ’ αρχήν θεωρώ ότι ανοίγουμε ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας για το καλό της Αυτοδιοίκησης και της χώρας. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις του αυτοδιοικητικού συμβουλίου και εμείς θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση έχει θετικό πρόσημο και ότι η πορεία μας θα είναι εκείνη που πρέπει να είναι για το καλό της χώρας και της Αυτοδιοίκησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...