Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαιτούν μισθούς έως 700 ευρώ οι “θεσμοί” – Πολιτική λύση θέλει η κυβέρνηση

Απαιτούν μισθούς έως 700 ευρώ οι “θεσμοί” – Πολιτική λύση θέλει η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η μόνη λύση είναι η πολιτική λύση, φαίνεται να είναι το συμπέρασμα που εξήγαγε στην πολύωρη συνεδρίαση του, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τετάρτης, το Κυβερνητικό Συμβούλιο, εκτιμώντας ότι σε τεχνοκρατικό επίπεδο η διαπραγμάτευση έχει σχεδόν εξαντληθεί.

Ενδεικτική των απαιτήσεων των εταίρων και πιστωτών μας είναι και η αποκάλυψη που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο πριν την έναρξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου, καθώς συνομιλώντας με εφοριακούς τους είπε ότι οι δανειστές θέλουν όλοι οι μισθοί στο Δημόσιο να γίνουν 700 ευρώ.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, πάντως, έγινε συνολική αποτίμηση των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά και η περαιτέρω πορεία τους.

Στόχος της κυβέρνησης , είναι πλέον η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας και μάλιστα πριν το τέλος του Μάιου.

Ωστόσο από την Πέμπτη 14 Μαίου που αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group, το Κυβερνητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με επιδίωξη μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες η ελληνικό διαπραγματευτική ομάδα θα υπερτονίσει τις υποχωρήσεις που έχουν γίνει και θα αναφερθεί σε ένα προς ένα τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει ώστε να σταματήσει η αρνητική κριτική από την πλευρά των “θεσμών”, που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει συγκεκριμένες και μετρήσιμες θέσεις.

Η κυβέρνηση, πάντως, κρατάει “μικρό καλάθι” για τις διαπραγματεύσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο και ευελπιστεί να υπάρξει πολιτική συμφωνία στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 20 και 21 Μαίου στη Ρίγα και μάλιστα ήδη πιέζει για την διεξαγωγή ενός νέου Eurogroup την επόμενη της Συνόδου στις 22 Μαίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το Κυβερνητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε και την ομάδα διαπραγμάτευσης του Brussels Group να συνεχίσει από αύριο τις διαπραγματεύσεις με επιδίωξη μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά κλιμάκια των “θεσμών” δείχνουν ανυποχώρητα στις σκληρές θέσεις τους και καθημερινά απαιτούν ολοένα και περισσότερα μέτρα, όπως αυτό με τους μισθούς των 700 ευρώ στο Δημόσιο, που αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...